DVD
Anglais

Warcraft : the beginning

Duncan Jones (directeur), Travis Fimmel (acteur), Paula Patton (acteur)
Het koninkrijk Azeroth en haar bevolking worden bedreigd door de gevaarlijke Orks, die op zoek zijn naar een nieuw onderkomen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Warcraft : the beginning / directed by Duncan Jones ; written by Duncan Jones [e.a.]
Directeur
Duncan Jones
Acteur
Travis Fimmel Paula Patton Ben Foster 1980-
Compositeur
Ramin Djawadi 1974-
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
123 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Italiaans Gebaseerd op de gelijknamige games
EAN
5053083071639

Commentaires

Fantasyfilm van Duncan Jones (Source code; Moon), gebaseerd op de serie videospellen 'Warcraft', die loopt vanaf 1994 en vooral als onlinespel zeer populair werd. Draenor, het land van de gevaarlijke en gewelddadige Orks is vernietigd, daarom maken ze een portaal naar het koninkrijk Azeroth, waar mensen wonen. Er breekt een grote oorlog uit, waarbij de mens Anduin Lothar (Travis Fimmel) en de Ork Duraton (Toby Kebbell) tegenover elkaar komen te staan. Berend Jan Bockting (Volkskrant 2-6-'16) noemt de film 'pompeus en clichérijk' en vindt dat Jones 'er geen moment in slaagt het universum tot leven te wekken'. Fabian Melchers (Telegraaf 2-6-'16) ziet het anders: 'prikkelende film (...) moordend tempo (...) het gaat niet om realisme of inleving, maar om het schijnbaar peilloze universum dat Jones met volle overtuiging neerzet (...) onverbiddelijk doorrazende achtbaanrit (...)'. In de bioscoop was de film een succes, Jones werkt aan twee vervolgen. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Duncan Jones

Duncan Jones peut désigner :

  • Duncan Jones (1971-), un réalisateur de films britannique, fils du chanteur David Bowie ;
  • Duncan Jones (1978-), un joueur de rugby à XV international gallois.