DVD
Anglais

Draken : race naar de rand. Seizoen 1 & 2

Draken : race naar de rand. Seizoen 1 & 2

Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus
Hikkie, Astrid en de andere jongeren van het dorp Berk strijden tegen de gemene Dagur en andere slechteriken. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Draken
Titre
Draken : race naar de rand. Seizoen 1 & 2
Titre uniforme
Dragons : race to the edge. Season one & two
Langue
Anglais
Éditeur
Universal Studios, © 2018
4 dvd-video's
Durée
ca. 9 u. 18 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Gebaseerd op de filmreeks Hoe tem je een draak Ondertiteling: Engels voor doven en slechthorenden, Nederlands, Frans
EAN
5053083178130

Commentaires

De gebeurtenissen in de Amerikaanse animatieserie ‘Dragons: race to the edge’ zijn gesitueerd tussen de bioscoopfilms ‘How to train your dragon’ (2010) en ‘How to train your dragon 2’ (2014). De eerste seizoenen van deze serie zijn uitgebracht onder de titels ‘Dragons: Riders of Berk’* en ‘Dragons: Defenders of Berk’*. De draken en de Vikingen op het eiland Berk leven nu in vrede samen. Hikkie, de zoon van hoofdman Stikkum, is de beste vriend van draak Tandloos. Samen met zijn vriendin Astrid en de andere jongeren van het dorp trainen ze hun draken en ontdekken nieuwe werelden. De gemene Dagur ontsnapt uit zijn gevangenschap en is vastbesloten wraak te nemen op Hikkie. Emily Ashby (commonsensemedia.org) schrijft dat de serie zeer mooi gemaakt is. Zij vindt de toon vrij duister met spannende momenten en een echt gemene schurk en geeft 4 sterren en het predicaat ‘Great for families’. Vanaf ca. 9 jaar.