Livre
Néerlandais

Erfenis van de botten

Dolores Redondo (auteur), Jos Kockelkoren (traducteur)
Rechercheur Amaia Salazar, zwanger van haar eerste kind, onderzoekt de zelfmoord van een man, verdacht van moord op zijn stiefdochter.
Titre
Erfenis van de botten
Auteur
Dolores Redondo
Traducteur
Jos Kockelkoren
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Legado en los huesos
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2018
495 p.
ISBN
9789401607841 (paperback)

Commentaires

Inspecteur Amaia Salazar staat op het punt van bevallen als de man die ze een jaar eerder heeft gearresteerd zelfmoord pleegt in het gerechtsgebouw. Hij laat een briefje voor haar achter met daarop het woord ‘Tartalo’. Dit blijkt een mythisch wezen, een cycloop die voorkomt in de oude legendes in de Baztan-vallei. Er volgt een golf aan zelfmoorden van moordenaars, die allen dezelfde geheimzinnige tekst achterlaten. Nadat ze is bevallen van zoontje Ibai bijt Amaia zich vast in de zaak, waarbij de moordenaar ook botten achterlaat. Tot haar schrik blijkt de moordenaar het op haar persoonlijk gemunt te hebben. Het spoor voert terug naar haar verleden en haar moeder die ze lang niet heeft gezien. Dit tweede deel van de Baztan-trilogie bevat geheimzinnigheid, oude rituelen en afrekeningen met het verleden. Het is leuker om de trilogie in de juiste volgorde te lezen, maar ook los is het verhaal goed te volgen. De auteur heeft een beeldende stijl, geeft veel aandacht aan onzichtbare krachten …Lire la suite

À propos de Dolores Redondo

Dolores Redondo Meira, née le 1 fevrier 1969 à Saint-Sébastien, dans la province de Guipuscoa, au Pays basque, est une romancière espagnole, auteur de romans historiques et policiers.

Biographie

Après des études de droit à l'université de Deusto, elle travaille dans le milieu de la restauration pendant plusieurs années.

En 2009, elle publie un premier roman historique nommé Los privilegios del ángel. En 2013, elle écrit le roman policier Le Gardien invisible (El guardián invisible) qui est le premier volume de la trilogie de la vallée du Baztan, commune où se déroule l'intrigue. Le roman débute par la découverte d'un corps sur les rives supérieures du fleuve Bidassoa, nommé Baztan à sa naissance en Navarre. L'histoire revisite également le mythe du Basajaun. Elle publie, la même année, le second volume de la série, De chair et d'os (Legado en los huesos), puis la clôt en 2014 avec Un…En lire plus sur Wikipedia