Livre
Néerlandais

Ik wil een step

Dolf Verroen (auteur), Guida Joseph (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Jasper vindt de winkel van zijn vader stom; hij wil later wielrenner of schaatser worden. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Fietsen
Niveau de lecture
AVI 5
Titre
Ik wil een step / Dolf Verroen ; met ill. van Guida Joseph
Auteur
Dolf Verroen
Dessinateur
Guida Joseph
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2002
32 p. : ill.
ISBN
90-269-9598-9

Commentaires

Jaspers oma staat achter de kassa van het kruidenierswinkeltje. Ellen, Jaspers bemoeizieke zus, wil later dolgraag achter de kassa staan, maar Jasper vindt het winkeltje vreselijk. Liefst zou hij een beroemde wielrenner of schaatser worden.

Op een dag fietst Jasper veel te snel het schoolplein op en wordt door meester Jan op het matje geroepen. Die dag wordt zijn fiets gestolen... Jaspers opa werkt bij de politie, maar slaagt er niet in om de gestolen fiets te vinden. Op tv ziet Jasper voor 't eerst een step en hij verliest er meteen zijn hart aan... Op kinderdag geeft oma beide kinderen een prachtig cadeau: Ellen krijgt een kassa en Jasper een zilveren step. Later wordt de oude fiets uit het kanaal gevist en opa knapt hem helemaal op. Jasper besluit dat hij zal sparen voor een echte rennersfiets. Oma wint elke stepwedstrijd met Jasper.
Achteraan in het boek staat leuke informatie over de auteur, geschreven op het niveau van de jonge lezers. Ik wil een step is een boe…Lire la suite
Jasper vindt de winkel van zijn ouders vreselijk, hij wordt ermee gepest op school. Hij droomt ervan om een beroemde schaatser of wielrenner te worden, maar dan wordt zijn fiets gestolen. Hoewel een eerste leesboekje op AVI-niveau 5 (leeservaring D) heeft schrijver er een boeiend, grappig, maar ook inlevend verhaal van weten te maken. De zinnetjes hebben veel zeggingskracht; vlotte, realistische dialoog. Eenvoudige zinsbouw met enkelvoudige zinnen van gemiddeld 6 woorden, meest een- en tweelettergrepig, enkele drielettergrepige woorden. Elke zin begint op een nieuwe regel; gebruik van hoofdletters en interpunctie; royaal, duidelijk lettertype. De vrolijke pentekeningen in frisse kleuren staan wel tussen, maar los van de tekst. Harde kaft met omslagillustratie (voor en achter) in kleur. Verzorgd en aantrekkelijk leesboekje vanaf ca. 7 jaar.