De 14-jarige Xenia, die leeft in een streng gereguleerde maatschappij, ontdekt een verboden eiland waar de tijd lijkt stil te staan
Titre
Atlantis / written and dir. by Digna Sinke
Directeur
Digna Sinke
Compositeur
Paul M. Van Brugge 1959-
Acteur
Pitou Nicolaes Annemarie Prins Yorrin Kootstra Bert Luppes
Langue
Néerlandais
Éditeur
A Film, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
77 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8716777927151

Commentaires

Een sciencefictionfilm van Digna Sinke (Belle van Zuylen, Boven de bergen). Hoofdpersoon Xenia is een 14-jarig meisje dat leeft in Nederland in de nabije toekomst, een streng gereguleerde maatschappij waar optimisme een plicht is en het verleden taboe. Xenia ontdekt een verboden eiland, waar de tijd lijkt stil te staan en waar ze een wijze vrouw (Annemarie Prins) ontmoet die haar een levensles geeft voor de toekomst. Jann Ruyters (Trouw 16-4-'09): '(...) Sinke maakte haar laatste speelfilm 'Belle van Zuylen' in 1993, maar in het filosofische volwassenwordingsdrama 'Atlantis' borduurt ze eerder voort op haar bekroonde documentaire 'Tiengemeten'. De beheersing van het landschap heeft in 'Atlantis' big brother-achtige trekjes. Jammer alleen dat de acteurs ook zo door de toekomstige monotonie bevangen schijnen. (...) Wel bevat 'Atlantis' een paar mooie, symbolische scènes.' Mariska Graveland (Filmkrant april '09): '(...) Atlantis stelt vragen over opgroeien en hoe te leven, die vooral voo…Lire la suite

À propos de Digna Sinke

Digna Sinke, née le 17 octobre 1949 à Zonnemaire, est une réalisatrice, productrice, scénariste et écrivaine néerlandaise.

Biographie

Filmographie

Réalisatrice et scénariste

  • 1984 : The Silent Pacific
  • 1992 : Above the Mountains
  • 1993 : Belle van Zuylen – Madame de Charrière
  • 2008 : Atlantis
  • 2009 : Wistful Wilderness
  • 2014 : After The Tone
  • 2015 : Onder de Oppervlakte
  • 2018 : Keeping & saving or how to live

Productrice