DVD
Multilingue
Begin jaren 1980 moderniseert Miguel Ángel Félix Gallardo de Mexicaanse drugshandel en sticht het Guadalajarakartel. Ongeveer tegelijkertijd verhuist undercoveragent Enrique ‘Kiki’ Camarena met zijn vrouw en zoontje van Californië naar Guadalajara waar hij voor de Amerikaanse DEA de drugsbestrijding gaat professionaliseren.
Titre
Narcos. Mexico, Season 1
Acteur
Diego Luna Michael Peña Tenoch Huerta
Langue
Multilingue
Éditeur
Just Entertainment, © 2019
3 dvd-video's
Date d'enregistrement
2018
Durée
10 x ca. 60 min.
Note
Afwisselend Engels en Spaans gesproken Ondertiteling: Nederlands Netflix productie
EAN
8711983969421

Commentaires

Het vierde seizoen* van de Amerikaanse tv-serie ‘Narcos’ heeft een eigen titel, ‘Narcos: Mexico’ en staat los van de eerste drie seizoenen die zich afspeelden in Colombia. Het verhaal begint in de jaren 1980 als Miguel Ángel Félix Gallardo (Diego Luna) de Mexicaanse drugshandel organiseert en moderniseert en het Guadalajarakartel sticht. ‘Félix’ krijgt al snel de bijnaam ‘El padrino’ (de peetvader). Ongeveer tegelijkertijd verhuist undercoveragent Enrique ‘Kiki’ Camarena (Michael Peña) met zijn vrouw en zoontje van Californië naar Guadalajara waar hij voor de Amerikaanse DEA de drugsbestrijding gaat professionaliseren. Dat blijkt al snel een zeer gevaarlijke opdracht. Merijn de Waal (NRC 16-11-’18) schrijft dat de serie hetzelfde beproefde recept volgt als Narcos: er is nog steeds veel en spectaculair geweld, maar de serie is ook cynischer en minder romantisch en gaat dieper in op de nauwe banden tussen onder- en bovenwereld. Tien afleveringen.

À propos de Diego Luna

Diego Luna est un acteur, réalisateur et scénariste mexicano-britannique, né le 29 décembre 1979 à Mexico.

Biographie

Jeunesse

Diego Luna Alexander est le fils de Fiona Alexander, une créatrice de costumes britannique, et de Alejandro Luna, un scénographe mexicain de cinéma, de théâtre et d'opéra, ce qui lui permet de grandir dans le milieu du spectacle. Il est âgé de deux ans lorsque sa mère décède dans un accident de voiture. Encouragé par son père, il participe durant son adolescence à divers feuilletons télévisés.

Débuts d'acteur au Mexique (années 1990)

En 1989, Diego Luna apparaît dans son premier feuilleton CarruselEn lire plus sur Wikipedia