Het leven van een eenzame weduwnaar krijgt meer kleur wanneer hij een zonderlinge zwerver in huis opneemt, maar het streng gereformeerde dorp spreekt er schande van.
Sujet
Vriendschap
Titre
Matterhorn / scen. en regie Diederik Ebbinge
Directeur
Diederik Ebbinge
Acteur
René Van 't Hof Ton Kas
Langue
Néerlandais
Éditeur
Twin Pics, [2013]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
88 min.
Note
Nederlands gespoken Ondertiteling: Engels
EAN
5414939420511

Commentaires

Acteur en cabaretier Diederik Ebbinge regisseerde al een aantal korte films en televisiefilms, 'Matterhorn' is zijn eerste bioscoopfilm. In de hoofdrollen zien we Ton Kas (Plan C), René van 't Hof, Porgy Franssen, Helmert Woudenberg en Ariane Schluter. Fred is een eenzame weduwnaar van begin vijftig die woont in een streng gereformeerd dorp. Zijn leven krijgt meer kleur wanneer hij een zonderlinge zwerver in huis opneemt, maar het dorp spreekt er schande van. De recensenten kijken er verschillend naar. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 7-2-'13) ziet een 'sfeervol, aandoenlijk en geestig verhaal', met helaas een 'pathetisch en behaagziek einde'. Jann Ruyters (Trouw 7-2-'13) vindt de finale 'roerend', maar de film 'statig', 'stoffig' en 'curieus'. Annet de Jong (Telegraaf 7-2-'13) noemt het een 'prachtige tragikomedie' met een 'verrassend en ontroerend slot'. Winnaar van de Publieksprijs op het IFFR 2013.

À propos de Diederik Ebbinge

CC BY 3.0 - Image by DWDD

Diederik Ebbinge, né le 9 mai 1969 à Enschede, est un acteur, réalisateur, scénariste et chanteur néerlandais.

Filmographie

  • 2010 : Eep! de Rita Horst et Ellen Smit
  • 2011 : Bennie Brat de Johan Nijenhuis : Mayor
  • 2012 : Family Way de Joram Lürsen : Lodewijk de Goeie
  • 2013 : Crimi Clowns: De Movie de Luk Wyns
  • 2014 : Heart Street de Sanne Vogel : Ron
  • 2014 : Tuscan Wedding de Johan Nijenhuis : Bob
  • 2016 : Sneekweek de Martijn Heijne : Hoofcommissaris Stienstra
  • 2018 : All You Need Is Love (nl) : Dirk

En lire plus sur Wikipedia