Een bekende quizmaster wordt in een restaurant aangesproken door een man die beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel op leven en dood waarin de quizmaster de kandidaat blijkt te zijn.
Extra subject
Dvd's
Titre
Quiz / scenario en regie Dick Maas
Directeur
Dick Maas
Acteur
Barry Atsma Pierre Bokma Hanna Verboom
Langue
Néerlandais
Éditeur
BFD Home Entertainment, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 81 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8713053015427

Commentaires

Een thriller uit 2011 van Dick Maas (Sint; Moordwijven) met in de hoofdrollen Barry Atsma (Komt een vrouw bij de dokter), Pierre Bokma, Kim van Kooten en Hanna Verboom. De spelleider van een populaire televiziequiz wordt in een restaurant aangesproken door een man die beweert zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd. Er ontstaat een macaber spel op leven en dood waarin de quizmaster de kandidaat blijkt te zijn. Gerhard Busch (Cinema.nl) vindt dat Quiz door de perfecte toon en timing van Bokma, de spanning, humor en herkenbaarheid een groot publiek aanspreekt. Jann Ruyters (Trouw 22-3-'12) vindt Quiz 'meer burlesk dan spannend', maar 'nog een beetje gered door Pierre Bokma'. Eric Koch (Telegraaf 22-3-'12): '(...) Razend spannend en zwartgeestig, in een bijzondere eenheid tussen de naturalistische dialogen en de geïnspireerde acteurs. Zonder 'aangever' Barry Atsma tekort te doen, alleen al om het optreden van de onvergetelijke valsaris Pierre Bokma mag u Quiz niet missen. (...)'

À propos de Dick Maas

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Rob C. Croes / Anefo

Dick Maas est un scénariste, réalisateur, producteur de cinéma et compositeur néerlandais né le 15 avril 1951 à Heemstede (Pays-Bas).

Biographie

Célèbre pour des films comme L'Ascenseur (1983) ou Amsterdamned (1988), Dick Maas revient en 2016 avec Prédateur, qui met aux prises la capitale néerlandaise avec un lion. Il en assure la réalisation, mais aussi le scénario et même la musique,.

Il est marié avec la réalisatrice Esmé Lammers.

Filmographie

Comme scénariste

  • 1977 : Norma (court-métrage)
  • 1977 : Adelbert (court-métrage)
  • 1977 : Picknick (court-métrage)
  • 1981 : Rigor mortis (court-métrage)
  • 1983 : L'…En lire plus sur Wikipedia