Livre
Néerlandais

Opa en oma pluis

Dick Bruna (auteur)

Opa en oma pluis

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Nijntje gaat bij opa en oma Pluis op bezoek. Opa maakt een step voor haar en oma leert haar breien. Prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Grootouders
Titre
Opa en oma pluis
Auteur
Dick Bruna
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Mercis, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789073991903 (hardback)

Commentaires

Een deeltje uit de vertrouwde serie over Nijntje Pluis (al veertig jaar een succes). Op elke linkerpagina staan vier regeltjes tekst op rijm, geschreven in verleden tijdsvorm en gedrukt in een vette, grote, schreefloze letter; op de rechterpagina staat op een helder gekleurde effen ondergrond een gestileerde zwartomlijnde tekening in de bekende Bruna-stijl. Nijntje gaat dikwijls op bezoek bij haar opa en oma. Opa houdt van timmeren en maakt een houten step voor Nijn. Oma leert Nijntje breien, en daarom breit Nijn een mooie rode omslagdoek voor oma. Als Nijntje naar huis stept, zwaaien haar grootouders haar uit. Een verhaaltje dat dicht bij de belevingswereld van peuters ligt (al kun je je afvragen of een konijn c.q. kind dat op een houten step rijdt ook omslagdoeken kan breien). Op het rode omslag staan de afbeeldingen van opa en oma Pluis. De versjes en de tekeningen over de liefdevolle grootouder-kleinkind-relatie zullen peuters en kleuters zeker aanspreken. Vanaf ca. 2 jaar.

opa en oma pluis

Nijntje komt op bezoek bij haar opa en oma. Opa maakt voor haar een step en oma leert haar breien, en met z’n allen drinken ze thee en eten ze boterkoekjes.

Dit is Dick Bruna op maximum formaat voor een miniprijs. Met de overbekende ingrediënten: klare lijn illustraties in primaire kleuren, vier lijntjes tekst in een strak ritme waarvan de tweede en de vierde regel rijmen. Blijft leuk om terug te zien, tikje nostalgie wellicht, maar toch ook leuk om te ontdekken. En zo mooi op maat van een peuter.


opa en oma pluis

Dit boekje is heel herkenbaar voor kleine kinderen die af en toe door hun grootouders opgevangen worden. In dit boekje leer je de oma en opa van Nijntje kennen. Opa is handig. Hij maakt een step voor Nijntje. Oma leert Nijntje hoe ze moet breien. Op het einde nemen ze samen nog thee met een koekje. Dan moet Nijntje naar huis. Het typische Nederlandse taalgebruik op rijm dat we kennen uit de andere boekjes van Nijntje, komt ook in dit boekje terug. De tekeningen zijn weer erg eenvoudig en in de juiste kleuren. Zo blijven de Nijntje-boeken toppers voor jonge kleuters.


À propos de Dick Bruna

Hendrik Magdalenus Bruna, dit Dick Bruna, est un dessinateur néerlandais, né le 23 août 1927 à Utrecht et mort le 16 février 2017 dans la même ville. Créateur du personnage « Miffy le lapin blanc » avec 124 livres vendus à 85 millions d'exemplaires à travers le monde juste avant sa disparition.

Biographie

Dick Bruna était le deuxième fils de l'éditeur A. W. Bruna et de J. C. C. Erdbrink, ainsi que le neveu de Henk Bruna. Pendant la Seconde Guerre mondiale, la famille dut se cacher plusieurs années à Loosdrecht pour que le père ne soit pas envoyé de force comme travailleur en Allemagne. Après la guerre, Dick commença par suivre une formation scolaire, mais l'abandonna bientôt. Il était prévu qu'il suivrait les traces de son père et de so…En lire plus sur Wikipedia