Livre
Néerlandais

Nijntje spettert met water

Dick Bruna (auteur)

Nijntje spettert met water

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Nijntje gaat douchen, bloemen water geven, zwemmen en buiten spelen in de regen. Oblong, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, zwartomlijnde kleurenillustraties en hologrammen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Sujet
Water
Titre
Nijntje spettert met water
Auteur
Dick Bruna
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Mercis, 2011
[10] p. : ill.
ISBN
9789056474607 (hardback)

Commentaires

Nijntje spettert met water is een oblong kartonboek dat peuters ongetwijfeld zal boeien vanwege de illustraties met diepte– en bewegingseffecten. Nijntje komt vijfmaal in contact met water en door de hologrammen lijkt het alsof de waterdruppels echt van het papier spetteren. Het boekje toont het gebruik van water op een manier die toegankelijk is voor jonge kinderen en verwijst naar voorbeelden uit hun ervaringswereld: Nijntje gaat douchen, giet de bloemen, zwemt, fietst in de regen en Nina laat haar tranen vloeien. Op de kaft krijg je een voorsmaakje van de hologrammen: Nijntje zit met een vriendje onder een grote paraplu in de regen. Door het heen en weer kantelen van het boek krijg je de indruk dat de regendruppels verspringen en het water echt stroomt.
De linkerbladzijden zijn telkens voorzien van drie regels tekst waarvan er twee de illustraties verduidelijken. De laatste zin is een vraag gericht aan de lezers. De zwartgedrukte tekst wordt begeleid door een paar tekenin…Lire la suite
Oblong hardkartonnen aanwijsprentenboek met afgeronde hoeken waarin Nijntje (en een keer Nina) is afgebeeld in vijf verschillende situaties: douchen, tuinieren, zwemmen, logeren en buiten spelen. Kortom, situaties die met water (inclusief tranen van heimwee) te maken hebben en herkenbaar zijn voor peuters. Op de rechterbladzijde staat een opvallende, grote kleurenillustratie in een rechthoekig kader: een hologram met bewegingseffect. Op de linkerbladzijde staat de drieregelige tekst, bestaande uit een beschrijving van Nijntjes situatie die eindigt met een vraag aan de peuter. Bij de tekst zijn enkele losse voorwerpen afgebeeld die bij het hoofdthema van deze dubbele pagina horen, bijvoorbeeld tandenborstel en handdoek of speelgoed. Veel van de afgebeelde figuren en voorwerpen zijn te vinden in eerder gepubliceerde titels over Nijntje. Een uitgave die peuters zeker zal aanspreken vanwege de bewegingseffecten in de kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.

À propos de Dick Bruna

Hendrik Magdalenus Bruna, dit Dick Bruna, est un dessinateur néerlandais, né le 23 août 1927 à Utrecht et mort le 16 février 2017 dans la même ville.

Biographie

Dick Bruna était le deuxième fils de l'éditeur A. W. Bruna et de J. C. C. Erdbrink, ainsi que le neveu de Henk Bruna. Pendant la Seconde Guerre mondiale, la famille dut se cacher plusieurs années à Loosdrecht pour que le père ne soit pas envoyé de force comme travailleur en Allemagne. Après la guerre, Dick commença par suivre une formation scolaire, mais l'abandonna bientôt. Il était prévu qu'il suivrait les traces de son père et de son grand-père, et qu'il serait éditeur. Pour s'y préparer, Bruna se rendit à Londres et à Paris. Dans cette dernière ville, il visita assidûment to…En lire plus sur Wikipedia