Livre
Néerlandais

Lente zomer herfst en winter

Dick Bruna (auteur)

Lente zomer herfst en winter

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Een beertje beleeft de seizoenen. In de lente plukt ze bloemen en bezoekt ze jonge dieren. In de zomer speelt ze in een opblaasbadje. In de herfst harkt ze bladeren en plukt ze paddestoelen. In de winter speelt ze in de sneeuw.
Sujet
Seizoenen
Titre
Lente zomer herfst en winter
Auteur
Dick Bruna
Langue
Néerlandais
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: Mercis, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789056475598 (hardback)

Commentaires

Een typisch Dick Bruna-beertje laat zien wat ze allemaal doet en wat er verandert in de vier seizoenen. Zo bloeien in de lente de bloemetjes en zijn er kuikens en lammetjes; in de zomer speelt ze in een badje en luiert ze in het gras. In de herfst zijn er paddenstoelen en regent het en ’s winters is het tijd voor sneeuwpret. Als enige tekst wordt steeds het betreffende seizoen vermeld en tot slot de zin ‘en dan komt weer lente’, gedrukt in een schreefloze letter zonder leestekens of hoofdletters. Elk seizoen heeft vijf paginagrote illustraties en begint steeds met dezelfde boom, met veranderend bladerdak. De eenvoudige tekeningen in de bekende Bruna-stijl hebben strak omlijnde figuren in slechts de kleuren blauw, rood, geel en groen. Eenvoudig, bruikbaar boekje over de seizoenen. Deeltje uit de serie ‘Oogappeltjes’*: herdrukken van klassieke prentenboekjes van Dick Bruna die lang niet meer verkrijgbaar waren. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Lente zomer herfst en winter

Bruna-figuurtjes herken je meteen als je ze ziet, zo ook dit beertje dat onze peuters doorheen de seizoenen loodst. In de lente zijn er bloesems, kuikentjes en lammetjes; in de zomer heeft de boom zijn volledige bladerpracht en wordt er zalig genikst in het gras. De herfst doet de boom zijn blaadjes verliezen en ons beertje heeft uiteraard een paraplu nodig, waarna de winter ons een kale boom toont, bedekt met sneeuw. En sneeuw, dat betekent natuurlijk sneeuwpret!
Eenvoudig boekje over de seizoenen voor de allerkleinsten, zonder veel tekst. De naam van het seizoen wordt telkens vermeld, gevolgd door typische beelden voor het desbetreffende seizoen. Eindigen doet het boekje met de woorden: en dan komt weer lente. De kringloop van het leven voor de jongsten onder ons, het kan niet vroeg genoeg duidelijk zijn.

À propos de Dick Bruna

Hendrik Magdalenus Bruna, dit Dick Bruna, est un dessinateur néerlandais, né le 23 août 1927 à Utrecht et mort le 16 février 2017 dans la même ville. Créateur du personnage « Miffy le lapin blanc » avec 124 livres vendus à 85 millions d'exemplaires à travers le monde juste avant sa disparition.

Biographie

Dick Bruna était le deuxième fils de l'éditeur A. W. Bruna et de J. C. C. Erdbrink, ainsi que le neveu de Henk Bruna. Pendant la Seconde Guerre mondiale, la famille dut se cacher plusieurs années à Loosdrecht pour que le père ne soit pas envoyé de force comme travailleur en Allemagne. Après la guerre, Dick commença par suivre une formation scolaire, mais l'abandonna bientôt. Il était prévu qu'il suivrait les traces de son père et de so…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions