Livre
Néerlandais

Hoe laat is het, Nijntje ?

Dick Bruna (auteur)

Hoe laat is het, Nijntje ?

Public cible:
3-5 ans et plus
De belevenissen van Nijntje tijdens de dag. Prentenboek met vrolijke illustraties en een korte tekst om kinderen te leren klokkijken. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Kloklezen
Titre
Hoe laat is het, Nijntje ?
Auteur
Dick Bruna
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Mercis, 2001
[20] p. : ill.
ISBN
90-5647-173-2

Commentaires

Hoe laat is het, Nijntje? is een klassiek klokboek. Achteraan zit een klok met stevige plastic wijzers die je kunt verzetten. Door een ronde uitsparing doorheen alle pagina's kan de klok in combinatie met een stukje verhaal worden bediend. We volgen Nijntje van bij het opstaan om zeven uur doorheen de dag. Zo gaat Nijntje om negen uur naar school, alwaar ze om tien uur gaat spelen, om elf uur gaat rekenen enz. Om zes uur 's avonds is het bedtijd. Op de prenten staat nergens een klok met het juiste uur, en in de tekst worden de getallen in woorden en niet in cijfers weergegeven. De vormgeving sluit aan bij de belangstelling van kinderen vanaf twee jaar, maar pas vanaf zo'n vijf jaar kunnen kinderen cijfers herkennen en hebben ze een flauwe notie van wat tijd eigenlijk is. Vanaf twee jaar.

[Karin van Camp, 26.03.2001] [Karin Van Camp]
Hardkartonnen prentenboek met stevige gekleurde bladzijden waarin aan de hand van een dag uit het leven van Nijntje kinderen kunnen leren klokkijken. De vraag is echter of de figuur van Nijntje, toch vooral bekend bij peuters, ook nog interessant is voor schoolgaande kinderen, ook al gaat Nijntje in dit boek naar school. Ook is het voor Nederlandse begrippen wel wat vroeg om om 5 uur 's middags in bad te gaan en om 6 uur al in bed te liggen. De beweegbare wijzers in de ronde klok die rechtsboven in het boek verwerkt is, kunnen aan de tekst van het verhaal worden aangepast. Geschikt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Dick Bruna

Hendrik Magdalenus Bruna, dit Dick Bruna, est un dessinateur néerlandais, né le 23 août 1927 à Utrecht et mort le 16 février 2017 dans la même ville. Créateur du personnage « Miffy le lapin blanc » avec 124 livres vendus à 85 millions d'exemplaires à travers le monde juste avant sa disparition.

Biographie

Dick Bruna était le deuxième fils de l'éditeur A. W. Bruna et de J. C. C. Erdbrink, ainsi que le neveu de Henk Bruna. Pendant la Seconde Guerre mondiale, la famille dut se cacher plusieurs années à Loosdrecht pour que le père ne soit pas envoyé de force comme travailleur en Allemagne. Après la guerre, Dick commença par suivre une formation scolaire, mais l'abandonna bientôt. Il était prévu qu'il suivrait les traces de son père et de so…En lire plus sur Wikipedia