Livre
Néerlandais

Het spook Nijntje

Dick Bruna (auteur)

Het spook Nijntje

Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Als Nijntje met een laken voor spook speelt, heeft ze daarmee veel succes. Prentenboek met eenvoudige tekeningen en kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Spoken
Titre
Het spook Nijntje
Auteur
Dick Bruna
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Mercis Publishing, 2017 | Autres éditions
[26] p. : ill.
Note
XL-formaat
ISBN
9789056476700 (hardback)

Commentaires

Nijntje wil spook zijn en haar moeder maakt van een oud laken een spokenkleed. Zo vermomd jaagt Nijntje haar vriendinnetjes en haar tante flink wat schrik aan. Als ze van onder het kleed tevoorschijn komt, is iedereen diep onder de indruk: Nijntje als spook was een groot succes. Dit vierkante prentenboek is ingedeeld zoals alle boekjes uit de bekende Brunaserie: links de vierregelige tekst op rijm, rechts de afbeelding in een beperkt aantal vrolijke kleuren. De figuurtjes zijn simpel, doeltreffend met zwart omlijnd. Onder het laken omhulsel zijn Nijntjes contouren duidelijk herkenbaar. Het verloop van het verhaaltje is zodanig dat jonge kinderen lekker mee kunnen griezelen zonder echt bang te zijn. Geschikt om voor te lezen aan peuters en kleuters. Heruitgave op extra groot formaat. Sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek 2017. Vanaf ca. 2 jaar.

Het spook Nijntje

Dit honderdste boek van de grote Dick Bruna is onder een speciale uitgave verschenen voor de Kinderboekenweek in Nederland. In 2017 was het thema ‘griezel’ en dan kan een klassieker als Nijntje voor de heel jonge lezers niet ontbreken.Het grote formaat spreekt nog meer aan om het verhaal te gaan voorlezen. Nijntje wordt omgetoverd tot spook en gaat op pad. Op de rechterpagina heb je de gekende, eenvoudige kleurrijke tekening, op de linkerpagina krijg je de korte rijmende voorleestekst. Jonge kleuters gaan zich geweldig amuseren met dit verhaal en thema. Het blijft nu eenmaal tijdloos en weinigen zullen niet gecharmeerd worden door het rijmende verhaal en eenvoudige beeld. Ook de kaft van het boek zal menig kinderhart veroveren. Haal de lakens maar al boven, want na het voorlezen kunnen de kleuters niet anders dan ook op school of thuis ‘spookje’ te gaan spelen. 


À propos de Dick Bruna

Hendrik Magdalenus Bruna, dit Dick Bruna, est un dessinateur néerlandais, né le 23 août 1927 à Utrecht et mort le 16 février 2017 dans la même ville. Créateur du personnage « Miffy le lapin blanc » avec 124 livres vendus à 85 millions d'exemplaires à travers le monde juste avant sa disparition.

Biographie

Dick Bruna était le deuxième fils de l'éditeur A. W. Bruna et de J. C. C. Erdbrink, ainsi que le neveu de Henk Bruna. Pendant la Seconde Guerre mondiale, la famille dut se cacher plusieurs années à Loosdrecht pour que le père ne soit pas envoyé de force comme travailleur en Allemagne. Après la guerre, Dick commença par suivre une formation scolaire, mais l'abandonna bientôt. Il était prévu qu'il suivrait les traces de son père et de so…En lire plus sur Wikipedia