Livre
Néerlandais

Het wisselkasteel

Diana Wynne Jones (auteur), Gitte Spee (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Coens karma is zo slecht dat hij er spoedig aan zal sterven tenzij hij degene die hem het slechte karma bezorgt, uit de weg weet te ruimen. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Heksen, Magie
Niveau de lecture
AVI 9
Titre
Het wisselkasteel
Auteur
Diana Wynne Jones
Dessinateur
Gitte Spee
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Conrad's fate
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2005
314 p. : ill.
ISBN
90-216-1798-6

Commentaires

Coen’s karma zou zo slecht zijn dat hij er aan zal sterven. Hij kan maar op een manier aan zijn naderende dood ontkomen en dat is door degene die hem dit slechte karma bezorgt, te doden. Coen vertrekt daartoe naar kasteel Stallery waar hij als huisknecht gaat werken. In dit kasteel ontmoet hij na veel omzwervingen de opvolger van de magiemagister met wie hij een geweldige ontdekking doet. Dit vijfde deel uit de serie De magische wereld van Chrestomanci laat zich lastig lezen zonder de kennis van de vorige delen. Het begin van het boek is dan ook even doorbijten. Zit je eenmaal in het verhaal, dan laat het je ook niet meer los en word je meegezogen in de mysterieuze, betoverende, sfeer. Het uit 20 hoofdstukken bestaande boek is kundig vertaald waardoor het prettig leest. De vele mysterieuze gebeurtenissen op het kasteel zijn soms wat breed uitgesponnen. Het spannende einde is goed opgebouwd. Elk hoofdstuk begint met een houtskoolillustratie. Op de rood-paarse serieomslag is kasteel Sta…Lire la suite

Het wisselkasteel

Het Wisselkasteel is een boek uit de reeks 'De magische wereld van Chrestomanci'. De verhalen spelen zich af in een wereld die anders is dan de onze. Heel veel zaken zijn herkenbaar, maar de aanwezigheid van tovenaars en heksen roept al van bij aanvang een aparte sfeer op. Het verweven van onze realiteit met die van een andere wereld maakt de gebeurtenissen weinig voorspelbaar. Soms merk je niet op dat het op een bepaald moment om tovenarij gaat, maar als er later op teruggekomen wordt, herken je het wel. Je moet wel meegaan in het magische wereldje om van het boek te kunnen genieten. Coenraad komt uit een tovenaarsfamilie waar goed en kwaad heel sterk met elkaar verweven zijn. Wanneer zijn zus niet meer voor hem kan zorgen omdat ze het huis verlaat, komt zijn lot in handen van zijn oom terecht. Die oom voorspelt dat Coenraad geen jaar meer zal leven omdat hij over een slecht karma beschikt. Coenraad moet er dan ook alles aan doen om van dit slechte karma af te raken. In plaats van na…Lire la suite

À propos de Diana Wynne Jones

Diana Wynne Jones, née le 16 août 1934 à Londres et morte le 26 mars 2011 à Bristol, est une auteure britannique de romans fantastiques pour enfants et adultes.

Biographie

Diana Wynne Jones a étudié à St Anne's College d'Oxford, notamment auprès des auteurs-professeurs C. S. Lewis et J. R. R. Tolkien.

Elle meurt le 26 mars 2011, à 76 ans.

Œuvres

Série Magids

  1. (en) Deep Secret…En lire plus sur Wikipedia