Livre
Néerlandais

De weg van de wind

De weg van de wind

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Mitt is vast van plan om zijn vaders dood te wreken op graaf Hadd, de tirannieke heerser van Holland. Helaas mislukt zijn aanslag en moet hij vluchten. Vanaf ca. 11 jaar.
Niveau de lecture
AVI 9
Titre
De weg van de wind
Auteur
Diana Wynne Jones
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Drowned Ammet
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2003
335 p.
ISBN
90-216-1765-X

Commentaires

De weg van de Wind (oorspronkelijke uitgave in het Engels verscheen al in 1977) is het tweede deel in de reeks 'De Daalmarkboeken' over het rijk Daalmark, dat door allerlei twisten in tweeën is gesplitst: het vrije Noorden en het onderdrukte Zuiden. Dit is het verhaal van Mitt (afkorting van Alhammit) die in het Zuiden werd geboren, in het graafschap Holand, dat wordt geregeerd door de meedogenloze graaf Hadd en diens zonen. De eerste jaren van zijn leven heeft Mitt het goed, bij zijn ouders die op een kleine boerderij het hoofd boven water proberen te houden. Ze zijn gelukkig, en af en toe heeft Mitt een droom over een 'volmaakt land'. Maar wanneer zijn vader naar de stad Holand moet trekken om werk te zoeken, en Mitt en zijn moeder zich al spoedig bij hem moeten voegen omdat ze uit de boerderij worden gezet, krijgt Mitts leven een heel andere wending. Zijn vader, aangesloten bij 'De Vrije Holanders', een groep vrijheidsstrijders die dromen van een opstand, komt om bij een aan…Lire la suite
In de magische wereld van de Daalmarkvolkeren nemen Arme Oude Ammet en Libby Bier een centrale plaats in. Voor de vrije Holanders zijn het poppen die tijdens het jaarlijkse zeefestival symbool staan voor het geluk aan boord en wal, maar de bewoners van de Heilige Eilanden eren de twee als goden. De jonge Mitt groeit op met het idee dat hij op een dag zijn vader zal wreken door graaf Hadd te vermoorden. Een sluipschutter, die achteraf zijn vader zelf blijkt te zijn, is hem voor. Hildy en Ynyn, de kleinkinderen van Hadd, vluchten op de dag van de moord met hun schip: de weg van de wind naar het noorden. Mitt had zich in de kajuit verstopt. Samen overleven ze een verschrikkelijke zeestorm, dankzij Oude Ammet en Libby Bier. Hoewel het verhaal wat traag op gang komt, zijn de avonturen en wonderlijke gebeurtenissen zeer geloofwaardig en boeiend beschreven. Universele zaken als goed en kwaad, trouw en verraad, liefde en angst, zijn natuurlijk verweven in deze fantastische vertelling. Een mus…Lire la suite

À propos de Diana Wynne Jones

Diana Wynne Jones, née le 16 août 1934 à Londres et morte le 26 mars 2011 à Bristol, est une auteure britannique de romans fantastiques pour enfants et adultes.

Biographie

Diana Wynne Jones a étudié à St Anne's College d'Oxford, notamment auprès des auteurs-professeurs C. S. Lewis et J. R. R. Tolkien.

Elle meurt le 26 mars 2011, à 76 ans.

Œuvres

Série Magids

  1. (en) Deep Secret…En lire plus sur Wikipedia