Na een dramatische val komt een paardenstuntman in een rolstoel terecht. De verzekeringsagente die zich met zijn zaak bezig houdt raakt geïntrigeerd door zijn passie en koppigheid.
Titre
En équilibre / regie en scenario Denis Dercourt
Directeur
Denis Dercourt
Compositeur
Jérôme Lemonnier
Antécédent bibliographique
Bernard Sachsé
Acteur
Albert Dupontel Cécile De France Patrick Mille Marie Bäumer
Langue
Français
Éditeur
Lumière, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
90 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar het boek Sur mes quatre jambes van Bernard Sachsé
EAN
5425019009649

Commentaires

Romantisch drama van Denis Dercourt (Demain dès l'aube; La tourneuse de pages), losjes gebaseerd op de autobiografie van Bernard Sachsé. Marc is een paardenstuntman die tijdens de opnames voor een film ongelukkig valt. Hij wil zich er niet bij neerleggen dat hij de rest van zijn leven in een rolstoel moet zitten en zet alles op alles om weer paard te rijden. Zijn verzekeringsmaatschappij stuurt een aantrekkelijke vrouw op hem af die hem over moet halen een lage schadevergoeding te accepteren. Florence is getrouwd, heeft twee kinderen en heeft haar droom om concertpianiste te worden opgegeven voor een zeker inkomen. Ze vat sympathie op voor de koppige Marc. De Morgen (demorgen.be) geeft 3 sterren: 'Eigenlijk is dit drama een hulde aan de moed en wilskracht van mensen als Marc Herremans (...) De uitkomst is bijgevolg voorspelbaar. Maar Albert Dupontel, als de verlamde paardenliefhebber, en Cécile de France, als de verzekeringsagente met talent voor piano die zijn dossier moet opvolgen, …Lire la suite

À propos de Denis Dercourt

Denis Dercourt, né le 1er octobre 1964 à Paris, est un réalisateur et scénariste français, musicien de formation.

Biographie

Licencié de philosophie, diplômé de Sciences-Po, il est également professeur d'alto et de musique de chambre au conservatoire de Strasbourg.

Il a réalisé neuf films depuis 1997. Son premier long métrage Les Cachetonneurs a pour sujet un concert de musique classique,. Son film La Tourneuse de pages a été projeté dans la section Un certain regard du Festival de Cannes 2006,. Trois ans plus tard, son film Demain dès l'aube, était présenté dans la même section au festival de 2009,.

En 2013, Denis Dercourt s'éloigne de ses univers bourgeois et inqu…En lire plus sur Wikipedia