DVD
Anglais

Winter's bone

Debra Granik (directeur), Daniel Woodrell (antécédent bibliographique), Dickon Hinchliffe (compositeur)

Winter's bone

Debra Granik (directeur), Daniel Woodrell (antécédent bibliographique), Dickon Hinchliffe (compositeur)
De 17-jarige Ree woont in het afgelegen Ozark gebergte en zorgt voor haar broertje, zusje en zieke moeder. Wanneer ze uit hun huis gezet dreigen te worden, begint ze een zoektocht naar haar vader
Titre
Winter's bone
Directeur
Debra Granik
Antécédent bibliographique
Daniel Woodrell
Compositeur
Dickon Hinchliffe
Acteur
Jennifer Lawrence John Hawkes Garret Dillahunt
Langue
Anglais
Éditeur
Paradiso Home Entertainment, 2011
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2010
Durée
100 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414937031924

Commentaires

De tweede speelfilm (2010) van de Amerikaanse regisseuse Debra Granik speelt zich af in een afgelegen en armoedige streek van Missouri waar de 17-jarige Ree voor haar jongere broer en zusje en zieke moeder zorgt. Haar vader, die zich bezighoudt met drugsfabricage, is verdwenen. Wanneer ze door schulden van haar vader uit hun huis gezet dreigen te worden, onderneemt Ree een wanhopige zoektocht naar hem. Bij familie en relaties stuit ze op een muur van wantrouwen. De film is goed ontvangen. Joost Broeren (Filmkrant december '10): '(...) een betoverende mengeling van realisme en gestileerdheid (...) de spaarzame gesprekken hebben ook iets gekunstelds; het is geen natuurlijke dialoog. (...)' Jann Ruyters (Trouw 25-11-'10): '(...) Een zorgvuldig gestileerde film die rauw en melancholiek klinkt (...) grimmig en sfeervol (...)'. Rob Veerman (Movie2movie,i) geeft 4 1/2 ster (van 5): 'Zowel de arthouse als de mainstream liefhebber zal zich hier uitstekend vermaken. 'Thrilling' en zinderend, ee…Lire la suite

À propos de Debra Granik

CC BY-SA 3.0 - Image by Vegafi

Debra Granik (née le 6 février 1963 au Massachusetts) est une réalisatrice américaine indépendante.

Biographie

Elle réalise son premier court métrage, Snake Feed, en 1997.

Elle a remporté plusieurs récompenses au Sundance Film Festival et dans de nombreux festivals, et a été nommée aux Oscars en 2011 conjointement avec la productrice Anne Rosellini pour son film Winter's Bone, adapté du roman Winter's Bone de Daniel Woodrell.

Filmographie

  • 1997 : Snake Feed (court métrage)
  • 2004 : Down to the Bone (en)
  • 2010 : Winter's Bone
  • 2014 : Stray Dog (documentaire)
  • 2018 : Leave no Trace

En lire plus sur Wikipedia