Oorlogsveteraan Will woont met zijn 13-jarige dochter Tom verborgen in een natuurpark in Oregon. Waneer ze ontdekt worden, moeten ze zich aanpassen aan een leven in de samenleving.
Titre
Leave no trace
Directeur
Debra Granik
Acteur
Ben Foster 1980- Thomasin McKenzie
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
104 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels en andere talen
EAN
8712609638370

Commentaires

Drama van Debra Granik (Winter’s bone) met Ben Foster (Hell or high water) en de Nieuw-Zeelandse Thomasin McKenzie in haar eerste grote rol. Will is een Irak-veteraan met een oorlogstrauma die samen met zijn nu 13-jarige dochter Tom al jaren in een tent woont in een natuurpark aan de rand van Portland, Oregon. Wanneer ze bij toeval worden ontdekt, dwingt de sociale dienst hen om in een huis te gaan wonen en moet Will gaan werken. Na een poosje krijgt Tom het naar haar zin in dit nieuwe leven, maar haar vader kan er niet aarden en besluit samen met zijn dochter te vluchten. De recensenten geven 4 – 4 1/2 ster. Dana Linssen (NRC 6-11-’18): ‘(…) intiem en intens coming-of-age-drama. Een indrukwekkend en liefdevol portret van een vader en een dochter, van een pubermeisje dat een wijsheid bezit die ze nooit op school heeft kunnen leren. Toch romantiseert de film deze buitenstaanders niet. Granik deinst niet terug voor de onbarmhartige realiteit. Maar Leave No Trace heeft desondanks zo’n di…Lire la suite

À propos de Debra Granik

CC BY-SA 3.0 - Image by Vegafi

Debra Granik (née le 6 février 1963 au Massachusetts) est une réalisatrice américaine indépendante.

Biographie

Elle réalise son premier court métrage, Snake Feed, en 1997.

Elle a remporté plusieurs récompenses au Sundance Film Festival et dans de nombreux festivals, et a été nommée aux Oscars en 2011 conjointement avec la productrice Anne Rosellini pour son film Winter's Bone, adapté du roman Winter's Bone de Daniel Woodrell.

Filmographie

  • 1997 : Snake Feed (court métrage)
  • 2004 : Down to the Bone (en)
  • 2010 : Winter's Bone
  • 2014 : Stray Dog (documentaire)
  • 2018 : Leave no Trace

En lire plus sur Wikipedia