Livre
Néerlandais

Voor altijd vandaag

Deborah Wearing (auteur)
De ervaringen van een succesvol musicus wiens hersenen door een virus ernstig beschadigd raken, beschreven door zijn vrouw.
Titre
Voor altijd vandaag
Auteur
Deborah Wearing
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Forever today : a memoir of love and amnesia
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2005
318 p.
ISBN
90-443-1330-4

Commentaires

Als de moeilijkheden van een beginnende relatie zijn doorworsteld, slaat het noodlot toe voor Clive en Deborah. Clive, componist, dirigent en werkzaam voor de BBC-radio, verliest van de ene dag op de andere zijn geheugen. Een virale infectie leidt tot volledige amnesie. Voor zijn 27-jarige vrouw stort de wereld in elkaar.

Na een lange hospitalisatie kan Clive onmogelijk naar huis terugkeren. Te slopend voor zijn huisgenoten en te gevaarlijk. Een aangepaste opvangmogelijkheid bestaat echter niet. Deborah wendt al haar relaties aan om met mensen in een gelijkaardige situatie een instellling voor amnesiepatiënten op te richten. En het lukt hen nog ook. Acht jaar lang heeft de ziekte van Clive het leven van Deborah gehypoticeerd. Nu hij een ideaal onderkomen heeft gekregen, wordt het tijd dat zij haar eigen leven opnieuw op de rails zet. Ze laat zich in samenspraak met de familie van Clive scheiden, vertrekt naar Amerika maar vindt daar geen rust. De jaren met Clive hebben hen tot …Lire la suite
Clive Wearing is een succesvol musicus als hij ziek wordt. Als gevolg van een virus verliest hij zijn geheugen volkomen. De heldere belevingen die hij heeft, komen overeen met die van iemand die zojuist uit een coma komt: zij zijn heftig en voor de omgeving hartverscheurend. Terwijl hij in het ziekenhuis verblijft, voert zijn vrouw campagne om de omstandigheden in ziekenhuizen te verbeteren. Daarnaast start zij een hopeloze zoektocht voor een behandelingsmethode. Na zeven jaar besluit Deborah om een nieuw leven op te bouwen in Amerika. Dan tijdens een telefoongesprek blijkt Clive toch weer iets van zijn geheugen terug te krijgen. Deborah gaat terug naar Engeland en blijft bij haar man. Hun relatie houdt stand. Een aangrijpend, waar gebeurd verhaal, geschreven door een strijdlustige intelligente vrouw. Het boek is verhalend opgezet en geeft een indruk van de gevolgen die hersenbeschadigingen op het leven van mensen kunnen hebben.