Livre
Néerlandais

Hoe een koe je leven redde

Hoe een koe je leven redde

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Edward Jenner ontdekte in 1796 een manier om pokken te stoppen. Volgens de zes stappen van de wetenschappelijke methode wordt informatie gegeven over zijn werkwijze. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeilijke lezers.
Sujet
Pokken
Extra subject
Pokken (jeugd)
Titre
Hoe een koe je leven redde
Auteur
Deborah Underwood
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
How a cow saved your life?
Éditeur
Leidschendam: Biblion, 2008
32 p. : ill.
Note
Ondertitel op omslag : Wetenschappelijk onderzoek
ISBN
9789054837909

Commentaires

De oorspronkelijk Engelstalige 'Skoop'-reeks werd in 2008 uitgebreid met zeven nieuwe titels over uiteenlopende thema's. Het gaat om een co-productie van Biblion en educatieve uitgeverij Delubas. Elk deel werd samengesteld door specialisten of deskundigen. Om de boekjes zo begrijpelijk mogelijk te maken werd eveneens een beroep gedaan op kinder- en jeugdauteurs. Stapsgewijs worden kinderen ingewijd in wetenschappelijke, aan gezondheid gerelateerde onderwerpen. Het is een mooie reeks, met leuke, kleurrijke en afwasbare harde kaften, en tekeningen die tot de verbeelding zullen spreken van kinderen tussen de vijf en tien jaar. De reeks richt zich bovendien op kinderen die moeite hebben met lezen: moeilijke woorden of termen staan vet gedrukt en worden onderaan de bladzijde en achteraan in een verklarende woordenlijst verduidelijkt, zodat kinderen heel vlug de betekenis van nieuwe woorden en begrippen leren. Goedgekozen foto's en tekeningen verduidelijken de teksten. Handig is het lijstje…Lire la suite
Boek uit de tiendelige serie 'Skoop'*. Edward Jenner ontdekte in 1796 een manier om pokken te stoppen. Volgens de zes stappen van de wetenschappelijke methode wordt kort en kernachtig informatie gegeven over de werkwijze van Jenner en zijn manier om pokken uit te roeien. Op elke pagina wordt duidelijk aangegeven welke fase van onderzoek aan de orde is en zijn moeilijke woorden vetgedrukt. De uitleg van de vetgedrukte woorden is onder aan de pagina terug te vinden in een kader en tevens in de ‘moeilijke woorden lijst’ achterin. Geïllustreerd met vele kleurenfoto’s en afbeeldingen waar eveneens uitleg bij staat. Duidelijk leesbaar lettertype, ruime bladspiegel met alleen de hoofdlijnen in tekst. Zeer geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Aantrekkelijk omslag. Met register, lijst met moeilijke woorden en enige verwijzingen voor verdere informatie. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.