Livre
Néerlandais

De ziener

Dean Koontz (auteur)
Dans la série:
Een paranormaal begaafde twintiger komt terecht in een gevaarlijk avontuur met mensen die bommen leggen.
Titre
De ziener
Auteur
Dean Koontz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Odd hours
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2008
350 p.
ISBN
9789024528738

Commentaires

Dit is alweer het vierde boek van Dean Koontz over de avonturen van Odd Thomas. De kerel is inmiddels 21 jaar en worstelt nog steeds met zijn gave. Odd Thomas heeft regelmatig voorspellende dromen waar hij bang van is. Ze komen namelijk vaak uit, en dan vallen er slachtoffers. Daarenboven ziet hij de geesten van overledenen die om een of andere reden de overgang niet hebben gemaakt, en in onze wereld blijven ronddwalen. In de voorgaande delen was Elvis Presley zijn vaste compagnon, die door zijn fratsen ook voor een stevige scheut humor zorgde. Deze keer krijgt Odd Thomas te maken met driftkikker Frank Sinatra.

Odd Thomas, die eigenlijk een gewone snelbuffetkok is, volgt gewoonlijk zijn intuïtie en zo belandde hij bij Lawrence Hutchinson, een bejaarde acteur die in zijn eigen fantasiewereld leeft. Hij woont in bij de bejaarde man in een riante villa aan de Californische kust, waar hij dienst doet als oppas, kok, chauffeur en manusje van alles. Hutch is nogal een weirdo die over…Lire la suite
Odd Thomas ontmoet op een pier een zwangere vrouw, maar voor hij nader kennis met haar kan maken, wordt hij in het nauw gedreven door drie mannen. Hij weet te ontsnappen, maar komt vervolgens op het spoor van een bende die kernbommen Amerika in wil smokkelen om eigen steden op te blazen om op die manier de macht van het land te grijpen. Dit vierde deel (na 'De broeder'*) met de snelbuffetkok en paranormaal begaafde Odd Thomas in de hoofdrol bevat weer de nodige humor, geweld en ontmoetingen met de spookhond Boo, de geest van Frank Sinatra en andere geestverschijningen waardoor het verhaal allerlei wendingen krijgt die veel vragen van de liefhebbers van 'fantastische' verhalen. Het geheel verloopt nogal recht-toe-recht-aan (de schurk is sterk, maar verliest altijd, de held is een held-tegen-wil-en-dank en schiet iedereen dood) en de populaire auteur heeft heel veel woorden nodig om niets te vertellen. Normale druk.

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de suspense et d'h…En lire plus sur Wikipedia