Livre
Néerlandais

De vriendschap

Dean Koontz (auteur)

De vriendschap

Dans la série:
Als een paranormaal begaafde jonge fritesbakker geconfronteerd wordt met de kidnapper van zijn gehandicapte jeugdvriend, krijgt hij te maken met een geduchte tegenstander.
Titre
De vriendschap / Dean Koontz
Auteur
Dean Koontz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Forever odd
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2006
318 p.
ISBN
90-245-5647-3

Commentaires


Koontz, Dean R.
De vriendschap
De vriendschap is het vervolg op De gave, waarin Koontz het personage Odd Thomas introduceerde. Gelukkig voor de lezers die het voorgaande boek niet hebben gelezen, wordt er slechts heel sporadisch naar de voorganger verwezen.
De 21-jarige Odd Thomas kan communiceren met de doden. Niet dat hij dat graag wil, maar het overkomt hem nu eenmaal. Eigenlijk is hij gewoon een snelbuffetkok in het woestijnplaatsje Pico Mundo. Wanneer hij een bezoeking krijgt van Dr. Wilbur Jessup, kan hij niet anders dan naar het huis van de dokter gaan. Daar aangekomen, treft hij er 's mans zwaar toegetakelde lijk aan, samen met dat van een vreemde man. Odd gaat op zoek naar de geadopteerde zoon van de dokter, Danny, maar die blijkt te zijn verdwenen. Hij belt politie-inspecteur Chief Porter op, maar die kan voorlopig niets anders doen dan de dood van de twee mannen vaststellen. Porter is de enige bij het politiekorps die afweet van de gave van Odd. …Lire la suite
Odd Thomas heeft een zesde zintuig: hij kan de doden zien en begrijpen, maar niet met ze communiceren. Op een avond krijgt hij bezoek van dr. Jessup, waarop Odd zich naar het huis van Jessup snelt. Daar treft hij het vermoorde lichaam van Jessup aan, terwijl diens geadopteerde zoon Danny, vriend van Odd, is verdwenen. Odd gaat op zoek naar de kidnappers, belandt in de tunnels onder het stadje, in een afgebrand casino en hotel en moet het opnemen tegen een zeer gestoorde tegenstandster met drie helpers. Onafhankelijk te lezen vervolg op 'De gave' van de Amerikaanse bestsellerauteur Dean Koontz (1945). In een vlotte opeenvolging van gebeurtenissen combineert Koontz spanning en humor, zet een sympathieke en dappere hoofdpersoon én een zwaar gestoorde vrouw neer en maakt een intrigerende zijsprong naar voodoo. Een meerwaarde is de onwankelbare vriendschap met Danny, die door eigen stommiteit Odd en zichzelf in een benarde situatie heeft gebracht. Kreeg drie sterren van een recensent van d…Lire la suite

À propos de Dean Koontz

Dean Ray Koontz, né le 9 juillet 1945 à Everett, en Pennsylvanie, est un romancier et nouvelliste américain, auteur de best-sellers appartenant le plus souvent aux genres populaires du suspense, de l'horreur et de la science-fiction.

Biographie

Koontz est issu d'une famille pauvre vivant sous le joug de la tyrannie d'un père alcoolique et violent. En dépit de cela, Koontz fait des études à l'université de Shippensburg, en Pennsylvanie (plus tard connue sous le nom de Shippensburg State College), où il obtient une maîtrise en lettres. En 1967, il décroche un poste de professeur d'anglais à la Mechanicsburg High School. Pendant son temps libre, il écrit son premier roman, Star Quest, publié en 1968 ; suivront une douzaine de romans de science-fiction.

Dans les années 1970, il commence à publier des romans populaires de susp…En lire plus sur Wikipedia