DVD
Anglais
Het verhaal over het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai die een aanslag van de Taliban overleefde en sindsdien opkomt voor het recht van onderwijs voor meisjes.
Titre
He named me Malala
Directeur
Davis Guggenheim
Compositeur
Thomas Newman 1955-
Antécédent bibliographique
Malala Yousafzai
Langue
Anglais
Éditeur
20th Century Fox Home Entertainment, 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
ca. 84 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels Gebaseerd op het boek I am Malala
EAN
8712626071297
mooov

Commentaires

Documentaire van de Amerikaan Davis Guggenheim (Waiting for superman; An inconvenient truth) over de Pakistaanse Malala Yousafzai. In 2012 werd Malala neergeschoten door de Taliban omdat ze als meisje naar school ging en daar actie voor voerde. Zij was toen 15 jaar. Guggenheim vertelt het verhaal van Malala en haar familie in Pakistan, haar toespraak voor de Verenigde Naties, de uitreiking van de Nobelprijs (2014), maar ook haar leven als gewoon meisje met haar ouders en broertjes en op school in Groot-Brittannië. Floortje Smit (Volkskrant 5-11-'15) geeft 3 sterren: 'Het is onmogelijk niet onder de indruk te zijn van Malala en haar miraculeuze opstanding. Dit alles maakt Malala wel menselijker, maar nog niet het doodgewone meisje dat ze zegt te zijn. (...) Maar He Named Me Malala is wel inspirerend, activerend en hoopgevend. En wat meer moet en kun je verlangen van een documentaire over haar? Moet je iconen eigenlijk wel menselijk willen maken?' Genomineerd voor een BAFTA en een Annie.

À propos de Davis Guggenheim

CC BY 2.0 - Image by Joi Ito

Davis Guggenheim (né le 3 novembre 1963 à Saint-Louis) est un réalisateur et producteur américain. Il a remporté l'Oscar du meilleur film documentaire en 2007 pour Une vérité qui dérange.

Biographie

Il est marié avec l'actrice Elisabeth Shue. Ils se sont rencontrés sur le tournage de Gracie (film) en 2007. Ils ont eu trois enfants.

Filmographie

Réalisateur

Cinéma

  • 2000 : Fausses Rumeurs
  • 2006 : Une vérité qui dérange (documentaire)
  • 2007 : Gracie
  • 2008 : It Might Get Loud (documentaire)
  • 2010 : Waiting for Superman (documentaire)
  • 2011 : From the Sky Down (documentai…En lire plus sur Wikipedia