Livre
Néerlandais
Kleine Spruit is bij zijn geboorte piepklein en blijft heel klein. Toch vermaakt hij zich prima. Alleen voor school is hij echt te klein. Maar gelukkig vindt Kleine Spruit een fantastisch beroep. Klein prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Kleine Spruit
Auteur
Davide Cali Marieke Van Hooff
Dessinateur
Sébastien Mourrain
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Petit Pois
Éditeur
Mechelen: Bakermat, © 2017
[34] p. : ill.
ISBN
9789059241275 (hardback)

Commentaires

Kleine Spruit is bij zijn geboorte piepklein. Hij slaapt in een luciferdoosje of op de poes en leert zwemmen in de wasbak. Hij blijft heel klein en leert daar op creatieve wijze mee te leven. Geen probleem dus, totdat hij naar school gaat. Dan zijn er dingen die hij echt niet kan, zoals blokfluit spelen of turnen. En nu is Kleine Spruit ‘groot’. Hij mag dan nog steeds erg klein zijn, gelukkig ben je nooit te klein om grootse dingen te doen. Hij heeft een mooi huis gebouwd en gaat elke dag met de auto naar zijn werk. Maar wat voor werk zou dat zijn? Grappig, aandoenlijk, klein formaat prentenboek over een bijzonder kleine jongen die zijn plekje in het leven wil innemen en daar wonderwel in slaagt. Dat hij daarbij ook hindernissen moet nemen is niet erg, zoals ook treffend verbeeld is in de humoristische, fantasierijke kleurenillustraties die het verhaal versterken. De eenvoudige korte tekst laat zich goed voorlezen. Op het uitnodigende, kleurrijke omslag zit Kleine Spruit met cowboyhoe…Lire la suite

À propos de Davide Cali

Davide Calì, né à Liestal le 5 février 1972, est un auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

David Cali a grandi en Italie où il a commencé sa carrière en tant que dessinateur et scénariste de bande dessinée: il a collaboré avec plusieurs fanzines et a travaillé pour le mensuel italien Linus de 1994 à 2008.

Il a commencé à écrire des livres pour enfants en 1998. Ses premiers titres ont été publiés en Italie, en revanche, depuis 2004, la majorité de ses livres sont publiés en France, en particulier pour les Éditions Sarbacane, et ses BD jeunesse apparaissent sur le magazine Mes premiers J'aime lire (Bayard Éditions).

En 2013, il a déjà publié plus de 60 livres, traduits dans plus de 30 pays. Sous le pseudonyme de Taro Miyazawa en 2009, il a écrit Le Premier jour de classe, illustré par Nodar (Arnaud Bouti…En lire plus sur Wikipedia