Livre
Néerlandais

Het verhaal van de beer met zijn zwaard

Davide Cali (auteur), Gianluca Foli (dessinateur), Loes Randazzo (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Nadat Beer het bos heeft verwoest met zijn zwaard, blijkt dat zijn huis is weggespoeld. Beer gaat vol wraakgevoelens op zoek naar de dader. Prentenboek met kunstzinnige, dynamische prenten in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Het verhaal van de beer met zijn zwaard
Auteur
Davide Cali
Dessinateur
Gianluca Foli
Traducteur
Loes Randazzo Irma Van Welzen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
L'orso con la spada
Édition
1
Éditeur
Nijmegen: Tutti, 2009
[28] p. : ill.
ISBN
9789490139018 (hardback)

Commentaires

Beer is trots op zijn zwaard. Hij voelt zich onoverwinnelijk. Op een goede dag hakt hij in een speelse bui een heel bos om. Thuisgekomen wordt zijn stevig gebouwde huis door een overstroming weggespoeld. Vol van woede en wraakgevoelens gaat hij op zoek naar de dader en komt tot een heel verrassende ontdekking. Prentenboek van Italiaanse makelij. De moraal (denk goed na voordat je wat doet, het kan verstrekkende gevolgen hebben ) is evenals het milieuaspect onnadrukkelijk in het verhaal verwerkt. Het repetitieve element in de tekst is aansprekend voor de doelgroep. De gedetailleerde prenten zitten vol dynamiek en expressie en zijn van een hoog artistiek niveau. Opvallend bij de illustraties is dat sommige dieren en voorwerpen alleen met pen zijn getekend, als het ware doorzichtig, met slechts een enkele kleurnuance. De gelaatsuitdrukking van de beer is goed getypeerd. Op de website www.tutti.nl staan voorleestips en lessuggesties (bijv. knutselactiviteiten) bij het verhaal. Een mooi ge…Lire la suite

À propos de Davide Cali

Davide Calì, né à Liestal le 5 février 1972, est un auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

David Cali a grandi en Italie où il a commencé sa carrière en tant que dessinateur et scénariste de bande dessinée: il a collaboré avec plusieurs fanzines et a travaillé pour le mensuel italien Linus de 1994 à 2008.

Il a commencé à écrire des livres pour enfants en 1998. Ses premiers titres ont été publiés en Italie, en revanche, depuis 2004, la majorité de ses livres sont publiés en France, en particulier pour les Éditions Sarbacane, et ses BD jeunesse apparaissent sur le magazine Mes premiers J'aime lire (Bayard Éditions).

En 2013, il a déjà publié plus de 60 livres, traduits dans plus de 30 pays. Sous le pseudonyme de Taro Miyazawa en 2009, il a écrit Le Premier jour de classe, illustré par Nodar (Arnaud Bouti…En lire plus sur Wikipedia