Een 20-jarig Duits meisje sluit zich aan bij een groep neonazi's. Als ze per toeval in aanraking komt met een Afghaanse vluchteling, begint ze aan haar ideee͏̈n te twijfelen.
Titre
Kriegerin / written and dir. by David Wnendt
Directeur
David Wnendt
Compositeur
Johannes Repka
Acteur
Alina Levshin Jella Haase Sayed Ahmad
Langue
Allemand
Éditeur
E One, 2011
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
ca. 99 min.
Note
Duits gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045231712

Commentaires

Hoofdpersoon in het regiedebuut van David Wnendt is Marisa, een 20-jarige caissière die woont in een stadje in voormalig Oost-Duitsland en samen met haar vriend lid is van een rechtsradicale jeugdgroep. Ze is opgevoed met het idee dat buitenlanders, joden en politieagenten verantwoordelijk zijn voor het verval van Duitsland. Marisa raakt bevriend met de 15-jarige Svenja, een nieuw lid van de groep, maar ook komt ze in contact met een jonge Afghaanse vluchteling, die ze – aanvankelijk tegen haar zin – helpt en waardoor ze aan haar ideeën begint te twijfelen. In de hoofdrol Alina Levshin in haar eerste grote rol. De première van de film viel samen met de opheldering van de 'kebabmoorden', de moord in de jaren 2000-2007 door neonazi's op negen mensen van buitenlandse afkomst. Belinda van de Graaf (Trouw 27-3-'12) schrijft: '(...) een fantastische rol van de 22-jarige Alina Levshin (...) Als ze tot inkeer komt door de ontmoeting met een Afghaanse vluchteling voelt dat wel te mooi om waar …Lire la suite

À propos de David Wnendt

David Falko Wnendt, né en 1977 à Gelsenkirchen, est un réalisateur et scénariste allemand.

Biographie

David Wnendt a grandi dans une famille de diplomates entre Islamabad, Miami, Bruxelles, Prague et Meckenheim dans la région rhénane. Il a passé la plus grande partie de sa scolarité près de Bonn. Après le baccalauréat, il a déménagé en 1997 à Berlin.

Filmographie

  • 2000 : Hanging on
  • 2004 : Hannas Hobby (court-métrage documentaire)
  • 2005 : California Dreams (court-métrage)
  • 2008 : Kleine Lichter
  • 2011 : Guerrière (Kriegerin)
  • 2013 : Zone humides (Feuchtgebiete)
  • 2015 : Il est de retour (Er ist wieder da)

Notes et références

Lien ex…En lire plus sur Wikipedia