Livre
Néerlandais

Geronimo : de pinguïn die geloofde dat hij kon vliegen!

David Walliams (auteur), Tony Ross (dessinateur)

Geronimo : de pinguïn die geloofde dat hij kon vliegen!

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De kleine Geronimo wil vliegen. Waarom zouden pinguins dat niet kunnen, ze hebben toch niet voor niets vleugels gekregen? Geronimo bedenkt van alles om de lucht in te gaan, maar toch wil het niet lukken. Gelukkig heeft zijn vader een geweldig vliegidee. Prentenboek met grappige, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Geronimo : de pinguïn die geloofde dat hij kon vliegen!
Auteur
David Walliams
Dessinateur
Tony Ross
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Geronimo : the penguin who thought he could fly
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2019
[30] p. : ill.
ISBN
9789044836912 (hardback)

Commentaires

De kleine pinguïn Geronimo is vastbesloten: op een dag zal hij vliegen. Waarom heeft hij anders vleugels? Hij probeert het op allerlei creatieve manieren: met de buik van een zeeolifant als trampoline en meeliftend op de rug van een albatros. De oplossing die vader pinguïn uiteindelijk stiekem bedenkt is even eenvoudig als briljant: op een ochtend staat de hele pinguïnkolonie letterlijk op zijn kop. David Walliams verkocht de afgelopen jaren van zijn jeugdboeken wereldwijd miljoenen exemplaren, en kreeg niet-lezers aan het lezen. Illustrator Tony Ross is al sinds de jaren zeventig niet weg te denken uit het kinderboekenlandschap. De grappige teksten van Walliams en de fijn gekke illustraties van Ross sluiten naadloos op elkaar aan. Het gegeven van op de kop staan, waardoor het water de lucht lijkt, en Geronimo denkt te kunnen vliegen, zal voor kleuters misschien eerst wat lastig te bevatten zijn. Maar wanneer het kwartje valt, zullen ze kunnen meegenieten van het lieve plan dat de pin…Lire la suite

À propos de David Walliams

CC BY 2.0 - Image by Khedara Ariyaratne (cropped by Alientraveller)

David Walliams, de son vrai nom David Edward Walliams, né le 20 août 1971 à Wimbledon (Grand Londres), est un acteur, scénariste anglais. Depuis 2008, il écrit également des livres pour enfants.

Biographie

David Walliams est né le 20 août 1971 à Wimbledon (Grand Londres) et est le plus jeune des enfants de Peter, ingénieur à Transport for London, et Kathleen, technicienne de laboratoire. Ils vivent à Nork, près de Banstead dans le Surrey. David étudie le théâtre à l'Université de Bristol.

En Angleterre, il est apparu dans de nombreuses séries comiques depuis le milieu des années 1990. Il s'est fait connaître grâce à son partenariat avec Matt Lucas pour la série de sketchs Little Britain, ain…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions