Livre
Néerlandais
In de jacht op een gewelddadige maar uiterst intelligente milieuactivist, Green Man, zet de FBI een beginnend medewerker in die op een alternatieve wijze het net probeert te sluiten.
Titre
Geen weg terug
Auteur
David Klass
Traducteur
Ralph Van der Aa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Out of time
Éditeur
Amsterdam: Volt, © 2020
351 p.
ISBN
9789021422473 (paperback)

Commentaires

Een geheimzinnige, gewelddadige milieuactivist, door de media enthousiast uitgeroepen tot ‘Green Man’, pleegt, om het milieu te redden, steeds weer onverwachte aanslagen. De bij het volk uiterst populaire man wordt op de huid gezeten door de FBI-mensen na een aanslag op een grote stuwdam in de Boon Canyon, waarbij minstens twaalf mensen om het leven zijn gekomen. Green Man is echter intelligent en weet zijn achtervolgers steeds weer op een dwaalspoor te zetten. Tom Smith wordt als beginnend medewerker van de taskforce ingeschakeld en krijgt de gelegenheid om op heel alternatieve wijze - met computerrekenmodellen, statistieken en stylometrie - op zoek te gaan naar de dader. Hij komt in zijn verwoede jacht als sympathisant van de milieubeweging in een ernstig loyaliteitsconflict. De lezer raakt door Toms twijfel zelf ook in een tweestrijd: óf sympathie voor de milieuactivist óf afkeer van een gewetenloze crimineel. De auteur levert een spannend verhaal met een origineel en uiterst actue…Lire la suite

À propos de David Klass

David Klass est un écrivain et scénariste américain.

Il a écrit entre autres Tu ne me connais pas, paru aux éditions du Seuil, une trilogie, La Trilogie du gardien dont les trois tomes sont parus chez Intervista dans la collection 15-20 (respectivement Mu, le feu sacré de la Terre et Zéta, le souffle du ciel). Le troisième tome Phi, la clef du temps est paru en France en novembre 2009. Cette trilogie évoque les enjeux écologiques à travers une intrigue mêlant fantastique (voire science fiction) et énigme policière.

Biographie

Romans

Filmographie

 Sauf indication contraire ou complémentaire, les informations mentionnées dans cette section peuvent être confirmées par la base de données IMDb.

En lire plus sur Wikipedia