Livre
Néerlandais

Het Teheran project

David Ignatius (auteur), Peter Van Dijk (traducteur)
Als de CIA een e-mail ontvangt van een ontgoochelde Iraanse atoomgeleerde, moet het hoofd van de afdeling Midden-Oosten voorkomen dat dit bericht aanleiding geeft tot een oorlogsverklaring van Amerika.
Titre
Het Teheran project
Auteur
David Ignatius
Traducteur
Peter Van Dijk (vertaler)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Increment
Édition
1
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2010
383 p.
ISBN
9789026127076 (paperback)

Commentaires

Een Iraanse atoomgeleerde stuurt een e-mail met nucleaire geheimen naar het hoofdkwartier van de CIA. Harry Pappas, hoofd van de afdeling Midden-Oosten, begrijpt dat hij hier uiterst omzichtig moet mee omgaan: hij wil de informant beschermen en vermijden dat Het Witte Huis in paniek raakt en Iran al meteen een oorlogsverklaring doet. Met hulp van de Britse geheime dienst wordt een anoniem commandoteam, dat de Britten 'The increment' noemen (zie oorspronkelijke titel), naar Iran gestuurd om de atoomgeleerde te benaderen. Voor Pappas wordt dit een hallucinante onderneming. De auteur is in de VS een gevierd verslaggever en een erkend deskundige in de problematiek van het Midden-Oosten. Hoewel hij een fictief Iran beschrijft, komt dit verhaal levensecht over o.m. dank zij een gedetailleerde beschrijving van het land en van de griezelige sfeer van terreur die door het bewind wordt geschapen. Ook de wereld van de internationale spionage blijkt hij bijzonder goed te kennen. Na het eerder ver…Lire la suite

À propos de David Ignatius

CC BY-SA 4.0 - Image by Fuzheado

David Ignatius, né le 26 mai 1950 à Cambridge au Massachusetts aux États-Unis, est un écrivain et un journaliste américain, auteur de romans d'espionnage.

Biographie

Il fait des études à l'université Harvard, où il obtient un diplôme en 1973, puis au King's College de l'université de Cambridge, où il obtient un diplôme d'économie en 1975.

Journaliste, il travaille pour de nombreux journaux et magazines américains, comme Washington Monthly (en), The New York Times Magazine, The Atlantic Monthly, Foreign Affairs, The New Republic, The Wall Street Journal, The Washington Post, International Herald Tribune, The Daily Star En lire plus sur Wikipedia