Livre
Néerlandais

De zonneprinses

David Grossman (auteur), Michal Rovner (dessinateur), Edward Van de Vendel (traducteur)
De moeder van Sterre heeft een geheim: één dag per jaar is ze zonnekoningin. En nu mag Sterre zonneprinses zijn. In het donker toveren ze samen de zon tevoorschijn. Prentenboek met eenvoudige potloodtekeningen en poëtische tekst. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
De zonneprinses
Auteur
David Grossman 1954-
Dessinateur
Michal Rovner
Traducteur
Edward Van de Vendel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The sun princess
Éditeur
Amsterdam: Cossee, 2015
[50] p. : ill.
ISBN
9789059366183 (hardback)

Commentaires

De mama van Sterre heeft een groot geheim: elk jaar is zij één hele dag de koningin van de zon en toevallig is die dag morgen. Als Sterre dat geheim kan bewaren, mag zij de zonneprinses zijn. De volgende dag gaan zij voor dag en dauw op pad en fietsen naar een heuvel buiten de stad. Mama kijkt naar de donkere lucht en begint zachtjes de zon toe te spreken… Bijzonder verhaal over de magie van alledaagse dingen, de kracht van de verbeelding en het wonder van de natuur. Mama en Sterre beleven het opkomen van de zon die zij tevoorschijn toveren als een magisch gebeuren en voelen zich de hele dag speciaal. De één- tot tienregelige tekst met ruime interlinie is prettig leesbaar en doet poëtisch aan. De eenvoudige potloodtekeningen van minuscule, wazige figuurtjes in een langzaam kleurende hemel geven de sfeer van het verhaal op unieke wijze weer en passen goed bij de tekst. Met subtiele kleurschakeringen verandert de lucht van grijze penseelstreken in stralend geel, omringd door het hagelwi…Lire la suite

À propos de David Grossman

CC BY-SA 3.0 - Image by Photo Claude TRUONG-NGOC

David Grossman (en hébreu : דויד גרוסמן), né le 25 janvier 1954 à Jérusalem, est un écrivain israélien, auteur de romans, d'essais et de livres pour la jeunesse. C'est l'une des figures de la littérature israélienne.

Biographie

Son père est originaire de Galicie. David Grossman étudie la philosophie et le théâtre à l'université hébraïque de Jérusalem.

Il travaille comme correspondant à Kol Israel, la radio nationale d'Israël. Il est l'un des présentateurs de Cat in a Sack, un programme pour enfants diffusé de 1970 à 1984. Son livre Duel est la première pièce de théâtre radio-diffusée. Avec Dani Eldar, il présente la populaire série radio au ton absurde Stutz (terme yiddish pour : « cela peut arriver »).

Il se rend célèbre avec sa première œuvre, Le Vent jaune (הזמן הצ…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions