Livre
Néerlandais

In het gezelschap van leugenaars

David Ellis (auteur)

In het gezelschap van leugenaars

Genre:
Vlak voor de uitspraak in een moordproces pleegt de beklaagde zelfmoord, of moet het daar slechts op lijken?
Titre
In het gezelschap van leugenaars
Auteur
David Ellis 1967-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
In the company of liars
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2006
336 p.
ISBN
90-443-1462-9

Commentaires

Een vrouwelijke thrillerauteur wordt dood aangetroffen in haar huis, het lijkt op zelfmoord, omdat zij veroordeeld zal worden voor de dood van haar minnaar, een lobbyist, en vriend van haar ex, een vakbroeder. Niets lijkt op hetgeen de auteur de lezer laat geloven, hij zit gevangen in een web van gedraai en leugenachtig gedrag. Onbetrouwbare mensen zijn het onderwerp in de thrillers van deze Amerikaanse advocaat/auteur. Zowel in 'De voyeur' als in 'Het oordeel'* zijn de hoofdpersonen niet bepaald eerlijke lieden. Maar in dit achterstevoren geschreven verhaal is iedereen een grote leugenaar. Een boek op zo'n manier schrijven is een bijzonder knap staaltje, chronologisch mag er geen fout worden gemaakt. Het einde is het begin en het begin is het einde, achterstevoren lezen is een optie, niet aan te raden, daar de leugens daardoor versterkt worden. Fascinerend om te lezen hoe de waarheid geweld wordt aangedaan. Een uitstekend boek, goed vertaald, normale druk. Op de kaft een portret van …Lire la suite

À propos de David Ellis

David Ellis, né le 30 octobre 1967 à Chicago, dans l'État de l'Illinois, aux États-Unis, est un écrivain américain, auteur de roman policier.

Biographie

Il fait des études de droit à l'université Northwestern. Il travaille ensuite comme avocat à Chicago.

En 2001, il publie son premier roman Line of Vision, thriller pour lequel il est lauréat du prix Edgar-Allan-Poe 2002 du meilleur premier roman. En 2005, dans La Comédie des menteurs (In the Company of Liars), le récit est raconté à rebours.

En 2009, dans Caché (The Hidden Man), apparaît pour la première fois le personnage de Jason Kolarich, un avocat perspicace d'une ville du Midwest jamais nommée, mais inspirée par Chicago. Ce héros, un alter ego de son créateur, revient dans trois autres titres.

Depuis 2012, David Ellis…En lire plus sur Wikipedia