Na de dood van zijn moeder gaat een advocaat terug naar zijn geboortestad, waar blijkt dat de relatie met zijn vader, een rechter, nog steeds slecht is.
Titre
The judge
Directeur
David Dobkin
Compositeur
Thomas Newman 1955-
Acteur
Robert Downey (jr) Robert Duvall
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Bros. Entertainment, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
136 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888208960

Commentaires

Familie- en rechtbankdrama uit 2014 van David Dobkin met Robert Downey Jr. en Robert Duvall. Advocaat Hank Palmer keert terug naar zijn geboortedorp Carlinville, omdat zijn moeder is overleden. Deze terugkeer is voor hem een pijnlijke herinnering aan de slechte relatie met zijn vader die al 42 jaar lang rechter is in het dorp. Vader en zoon zien elkaar na jaren weer en vader Palmer blijkt nog steeds even weerbarstig en haatdragend te zijn. Maar dan veroorzaakt vader Palmer een auto-ongeluk, waarvan niet duidelijk is of hij dit met opzet deed. Hij heeft een goede advocaat nodig en de enige goede advocaat in de omgeving is zijn bloedeigen zoon. Ab Zagt (AD 16-10-‘14) geeft 3 sterren: ‘Sterk is het samenspel tussen Downey en Duvall die volledig aan elkaar zijn gewaagd. Probleem van de film is vooral de lengte van 142 minuten. Daar had best het mes in kunnen worden gezet.’ Pauline Kleijer (Volkskrant 16-10-‘14) zegt: ‘The Judge wisselt ongemakkelijk tussen rechtbankdrama, romantiek en kom…Lire la suite

À propos de David Dobkin

David Dobkin né le 23 juin 1969 est un réalisateur, scénariste et producteur de cinéma américain.

Filmographie

Réalisateur

  • 1992 : 52nd Street Serenade
  • 1995 : Love Street (série télévisée, 1 épisode)
  • 1998 : Clay Pigeons
  • 2003 : Shanghai Kid 2 (Shanghai Knights)
  • 2005 : Serial noceurs
  • 2007 : Frère Noël (Fred Claus)
  • 2011 : Échange standard (The Change-Up)
  • 2014 : Le Juge (The Judge)
  • 2020 : Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Producteur