Livre
Néerlandais
Een terminaal zieke Amerikaanse bouwvakker en oorlogsveteraan, die zijn vrouw door een auto-ongeluk verliest en zelf wonderbaarlijk geneest, probeert het eenouderschap met vallen en opstaan in praktijk te brengen.
Titre
Die zomer
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Hugo Kuipers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
One summer
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011
271 p.
ISBN
9789022999479 (paperback)

Commentaires

Jack Armstrong lijdt aan een zeldzame, ongeneeslijke ziekte. Kort voor hij zal sterven komt zijn vrouw Lizzie op kerstavond om in een auto-ongeluk. Jack belandt in een hospice voor terminale patiënten en zijn drie kinderen raken over de States verspreid bij familie. Totaal verlaten en kapot van verdriet wacht Jack op zijn dood. Als bij mirakel – want medisch onverklaarbaar – wordt hij echter beter! Kan Jack zijn gezinsleven weer opbouwen? Weet hij, samen met zijn kinderen en vrienden, het verdriet om Lizzie te verwerken, bovenop al de moeilijkheden die hem treffen? De plot is meeslepend, de gezinssituaties en de dialogen zijn herkenbaar, en heel wat verhaalmomenten ontroeren. De alwetende verteller benadrukt immers de gevoelskant, het verdriet en de innerlijke strijd van de personages. Soms lijkt het zelfs wat veel van het goede... Een ongewoon boek van de vermaarde bestsellerauteur, wellicht niet zozeer voor zijn thrillerfans als wel voor sentimentele, romantische zielen, die meer da…Lire la suite

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia