Livre
Néerlandais
In een kleine plattelandsgemeenschap in West Virginia wordt een gruwelijke vondst gedaan. Een echtpaar is in hun eigen woning op brute wijze om het leven gebracht. Het lijkt in eerste instantie een zaak voor de plaatselijke politie, tot blijkt dat de vermoorde man een militair was en zijn vrouw connecties had met het Pentagon.
Titre
De provocatie
Auteur
David Baldacci
Traducteur
Hugo Kuipers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Zero day
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2011
367 p.
Note
ISBN op achterplat is foutief (is van Het proces van John Grisham)
ISBN
9789022999028 (paperback)

Commentaires

Jaren geleden en ettelijke romans vroeger schreef de gewezen advocaat en bedrijfsjurist David Baldacci in Washington Het recht van de macht, een knappe juridische thriller. In zijn huidige romans worden de conflicten al lang niet meer beslecht voor de rechtbank, maar is de actie met al het daarbij horend geweld verschoven naar het veld. Met veel gemak introduceert de auteur telkens nieuwe personages die, met wisselend succes, een eigen leven gaan leiden in korte series. Soms wordt de auteur of de lezer ze moe en leiden ze een sluimerend bestaan, zoals de Camel Club of geheim agent Shaw. Maar ze echt laten sterven, kan de auteur niet over zijn hart krijgen.
In De provocatie, het 21e spannende boek van Baldacci, zet de auteur opnieuw een knap bedacht hoofdpersonage neer, een soldaat die te goed is om na één avontuur aan zijn lot over te laten. Deze John Puller doet ergens aan Lee Childs hoofdpersonage Reacher denken, maar de verschillen zijn groter dan de uiterlijke o…Lire la suite
In een plattelandsgemeenschap in Virginia heeft een gruwelijke moordpartij plaatsgevonden, een heel gezin, vader, moeder en hun twee tienerkinderen, zijn vermoord en daarna met zijn vieren op de bank in de woonkamer gezet. Hoe vreselijk ook, het zou een zaak voor de plaatselijke politie zijn als de vermoorde man niet kolonel bij de DIA, de militaire inlichtingendienst, was geweest. Dus nu wordt agent John Puller (al geïntroduceerd in 'De zesde man' ) van de US Army Criminal Investigative Division (CID) op de zaak gezet. Er volgen nog meer moorden en samen met de plaatselijke, vrouwelijke rechercheur, duidelijk niet erg van Pullers inmenging in de zaak gediend, gaat Puller op zoek naar de moordenaar en het motief. Al gauw blijkt dat in het stadje veel heel anders is dan je op het eerste gezicht zou denken. Puller belandt in een web van leugens, bedrog en verraad. Geen hoogstandje wat originaliteit en plot betreft, wel een spannende, professioneel geschreven thriller met veel actie, een…Lire la suite

À propos de David Baldacci

David Baldacci, né le 5 août 1960 à Richmond en Virginie, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers best-sellers.

Biographie

David Baldacci a été avocat pendant neuf ans à Washington, avant de commencer sa carrière d'auteur de romans policiers.

David Baldacci publie en 1996 son premier roman, Les Pleins Pouvoirs (Absolute Power), qui devient immédiatement un best-seller. Le livre raconte l'histoire d'un président américain (de fiction) et de son équipe rapprochée des services secrets qui tentent de réduire au silence le témoin du meurtre accidentel d'une conquête du président. Un film a été tiré de ce roman Les Pleins Pouvoirs (1997) avec Clint Eastwood et Gene Hackman.

Œuvres

En lire plus sur Wikipedia