Livre
Néerlandais
Een werkloze ICT-er heeft een hiaat in de beveiligingssoftware van een bank gevonden en bedenkt een plan voor de perfecte overval.
Titre
Uitgerangeerd
Auteur
Dave Zeltserman
Traducteur
Pieter Cramer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Outsorced
Édition
1
Éditeur
Rotterdam: BBNC Uitgevers, 2010
222 p.
ISBN
9789045310824 (paperback)

Commentaires

Dan Wilson, een specialist op het gebied van softwarebeveiliging, wordt buiten zijn schuld werkloos. Om het hoofd boven water te houden en om zijn gezin te kunnen onderhouden neemt hij een radicale beslissing: hij besluit een bank te beroven, samen met een aantal, eveneens werkloze, oud-collega's. Ze hebben een briljant plan, maar er gaat van alles mis en Wilson komt in steeds grotere problemen. De Amerikaanse schrijver heeft meer dan 22 jaar in de softwarebranche gewerkt, en dat is te merken. Maar bovenal kan hij voortreffelijk schrijven; de lezer kan zich moeiteloos met de hoofdpersoon identificeren. Een vlot geschreven, spannend boek; de filmrechten zijn begrijpelijkerwijs al verkocht. Paperback met onopvallend omslag en zeer kleine druk.

À propos de Dave Zeltserman

Dave Zeltserman, né en 1959 à Boston, Massachusetts, aux États-Unis, est un écrivain de roman policier américain.

Biographie

Il fait ses études à l'université du Colorado et devient informaticien. Il publie son premier roman Fast Lane en 2000 et écrit des nouvelles pour le Ellery Queen's Mystery Magazine. À partir de 2007, il intensifie sa production et signe plusieurs séries de romans mettant en scène différents personnages récurrents. Plusieurs de ses textes dénotent un goût prononcé pour l'inquiétant, le macabre, voire l'horreur. En 2009, Julius Katz, le plus brillant, le plus excentrique et probablement le plus paresseux de tous les détectives de Boston apparaît pour la première fois dans la nouvelle Julius Katz qui reçoit plusieurs prix aux États-Unis, dont le prix Shamus de la meilleure nouvelle en 2010. Avec l'aide de l'ineffable Archie, un génie de l'informatique maigr…En lire plus sur Wikipedia