Livre
Néerlandais

De avonturen van Kapitein Onderbroek

Dav Pilkey (auteur), Tjibbe Veldkamp (traducteur)

De avonturen van Kapitein Onderbroek

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Sjors en Harold maken strips over de superheld Kapitein Onderbroek. De schooldirecteur is daar niet blij mee. Wanneer de vrienden hem proberen te hypnotiseren, gaat er iets mis: de directeur verandert écht in Kapitein Onderbroek.
Titre
De avonturen van Kapitein Onderbroek
Auteur
Dav Pilkey
Traducteur
Tjibbe Veldkamp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The adventures of Captain Underpants
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2012
127 p. : ill.
ISBN
9789026129575 (hardback)

Commentaires

Sjors en Harold zijn beste vrienden en een heel klein beetje maf. Er zit een steekje aan hen los, ‘en dat steekje is wel een KILOMETER lang’. Op school halen ze aan de lopende band grappen uit en in de tussentijd bedenken ze strips. Het trotst zijn ze op hun getekende superheld ‘De verbazingwekkende Kapitein Onderbroek’, die rondvliegt in zijn ondergoed en de ene heldendaad na de andere verricht.
De jongens verkopen hun strips op het schoolplein, tot groot ongenoegen van de schooldirecteur, ‘de gemene oude meneer Krupp’. Hij heeft een verschrikkelijke hekel aan Sjors en Harold, aan hun grappen en geintjes en bovenal aan die afschuwelijke Kapitein Onderbroek-strips. Als Sjors en Harold de footballwedstrijd tussen Hermans Halvegaren en de Stronkdorp Stinkerds compleet in de soep laten lopen, ruikt meneer Krupp zijn kans. Hij filmt stiekem hun streken en dreigt de videoband aan de zeer boze spelers van het footballteam te geven. Om dit te voorkomen, moeten Sjors en Harold ‘braaf’ z…Lire la suite
De vrienden Sjors en Harold zitten op de Toon Hermans basisschool en beleven veel plezier aan het uithalen van allerlei kattenkwaad. Bij de rugbywedstrijd tussen de Hermans Halvegaren en de Stronkdorp Stinkerds laten ze werkelijk alles in het honderd lopen. De directeur meneer Krupp heeft alles op videoband vastgelegd en chanteert de twee jongens met deze band. Maar met een bijzondere ring weten zij de directeur te hypnotiseren en hem te veranderen in Kapitein Onderbroek, de superheld uit de strip die Sjors en Harold tekenen. Uitermate humoristisch, vlot geschreven verhaal met op elke pagina zwart-witillustraties. Soms nemen de illustraties het verhaal over (en ontstaat al bladerend een echte animatie). Een van de strips van de jongens is ook in het boek opgenomen. De lezer zal meeleven met de fantastische belevenissen van Sjors en Harold en dankzij de goed volgehouden spanningsboog geboeid blijven tot het slot. Voor de minder geoefende lezer biedt het boek door de combinatie van kort…Lire la suite

De avonturen van Kapitein Onderbroek

Sjors en Harold zijn twee jongeren die graag grappen en geintjes uithalen. Dit tot groot ongenoegen van de directeur van hun school, meneer Krupp.  Meneer Krupp, de gemeenste en knorrigste directeur uit de hele geschiedenis van de Toon Hermans Basisschool, heeft echt de pest aan Sjors en Harolden aan hun grappen. Maar het meest haat hij hun vreselijke Kapitein Onderbroek-strips. Wanneer de directeur erin slaagt om één van hun grappen op video op te nemen is zijn tijd gekomen om wraak te nemen. Zijn wraak zal zoet zijn. Maar  Sjors en Harold geven zich niet zomaar gewonnen!
Het was niet de kaft of het verhaal dat me aansprak om dit boek ter hand te nemen, maar het feit dat er een ‘omsla-no-scoop’ in het boek verborgen zat. En ik wou wel eens weten wat een 'omsla-no-scoop’ was.
Het verhaal is vrij eenvoudig en het is ook heel eenvoudig neergepend. Het lijkt een verhaal dat een achtjarige zelf zou kunnen verzinnen. En dat is juist de doelgroep waarop de auteur mikt! En de hum…Lire la suite

À propos de Dav Pilkey

GFDL 1.2 - Image by Slowking4

David "Dav" Pilkey est un auteur pour enfants et artiste américain, né le 4 mars 1966. Dav Pilkey est connu pour être l'auteur et l'illustrateur de la série de livres Capitaine Bobette. Il vit près de Seattle.

Biographie

Dav Pilkey est née à Cleveland, Ohio. Ses parents sont Barbara et David Pilkey Sr.

Bibliographie

  • 1987 : World War Won
  • 1988: Don't Pop Your Cork on Mondays!: The Children's Anti-Stress Book par Adolph J. Moser, illustré par Pilkey
  • 1990 : Twas the Night Before Thanksgiving
  • 1991 : The Place Where Nobody Stopped par Jerry Segal, illustré par Pilkey
  • 1991 : When Cats Dream
  • 1991 : Julius by Angela Johnson, illustré par Pilkey
  • 1992 : Dog Breath!: The Horrible Trouble With Ha…En lire plus sur Wikipedia