Livre
Néerlandais

Verloren zoon : een geheim overschaduwt de band tussen twee broers

Danielle Steel (auteur), Lara Visser (traducteur)

Verloren zoon : een geheim overschaduwt de band tussen twee broers

Peter raakt in de financiële crisis alles kwijt: zijn huis, zijn vrouw en zijn baan in de financiële sector. Hij heeft alleen nog een huisje in zijn geboorteplaats.
Sujet
Broers
Titre
Verloren zoon : een geheim overschaduwt de band tussen twee broers
Auteur
Danielle Steel
Traducteur
Lara Visser
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Prodigal son
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2016
332 p.
ISBN
9789024568529 (paperback)

Commentaires

De ooit zo succesvolle Peter McDowell heeft een alom als arts gerespecteerde tweelingbroer: Michael. Door de crisis is Peter alles kwijtgeraakt, ook zijn vrouw en twee zonen hebben hem verlaten. Jarenlang heeft hij geen contact meer gehad met zijn broer, hun karakters waren te verschillend en dat leverde voortdurend problemen op. Nu besluit hij zijn broer, die met zijn hele inzet zorgt voor zijn invalide vrouw, op te zoeken. Maar niets is wat het lijkt en de hereniging heeft dan ook verrassende gevolgen. De Amerikaanse bestsellerauteur (1947) heeft meer dan negentig romans op haar naam staan, die in vele talen verschenen zijn. Ook in dit verhaal heeft ze meestal realistische karakters neergezet. Het komt wat traag op gang, maar wordt geleidelijk aan spannender, hoewel zo nu en dan de vaart er wordt uitgehaald door gedachtenspinsels en veel dialogen. Niettemin zullen spanning en romantiek ook nu weer goed zijn voor een grote lezerskring.

À propos de Danielle Steel

Danielle Steel, née Danielle Fernande Schuelein-Steel le 14 août 1947 à New York, est une romancière américaine. Spécialiste des romans d'amour, elle a signé de nombreux best-sellers.

Biographie

Jeunesse et formation

Danielle Steel est la fille unique de John Schulein-Steel, descendant des fondateurs et fabricants de la bière Löwenbräu, et de Norma da Câmara Stone dos Reis, fille d'un diplomate portugais,. Après le divorce de ses parents en 1955, elle est élevée par des parents à Paris et à New York. À ses 15 ans, elle obtient son baccalauréat du lycée français de New York. En 1963, elle est admise à la Parsons School of Design de New York, elle commence également des études à l'université de New York. Une gr…En lire plus sur Wikipedia