Livre
Néerlandais

Love & leed : liefdesgids voor meiden

Daniëlle Bakhuis (auteur), Juliëtte De Wit (dessinateur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Alles wat met verliefdheid te maken heeft, zoals versieren, daten, eerste seks, irritaties en het uitmaken komt aan de orde. Met onder andere 'vindt hij mij ook leuk' checklist en jaloezie-therapie. Voorzien van kleurentekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra subject
gevoelens
Titre
Love & leed : liefdesgids voor meiden
Auteur
Daniëlle Bakhuis
Dessinateur
Juliëtte De Wit
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2008
119 p. : ill.
ISBN
9789021666020

Commentaires

In dit boekje worden de liefdesperikelen van pubermeisjes uit de doeken gedaan. Verliefdheid en alle gevoelens en gevolgen worden in twintig fasen beschreven: van daten tot dumpen... Kleurrijke tekeningen vrolijken de tekst op. Het taalgebruik is dat van jonge meiden en de sfeer is die van een gesprek onder vriendinnen op de sofa. Jonge meisjes vinden er relatietestjes en raadgevingen, antwoorden op sommige van hun vragen en tips voor hun (toekomstige) relatie.

In de verschillende fasen die worden doorlopen in het boek wordt de fase van "stiekem in het keursje kijken" helemaal overgeslagen. Het spannende, de onzekerheid en de verwachting van de eerste prille liefde wordt veralgemeend en banaal beschreven. Er is weinig diepgang en het lijkt alsof de cirkel rond is als je weer single bent en alles weer opnieuw kan beginnen: "Op naar de volgende!" Over wergwerp-relaties gesproken.

De jonge Daniëlle Bakhuis vergaloppeerde zich en probeerde misschien een boeiend boekje te sc…Lire la suite
In deze mooi uitgevoerde liefdesgids voor meisjes komt een aantal onderwerpen aan de orde dat van groot belang is tijdens een (eerste) liefde: onder andere versieren, daten, verkering, eerste seks, irritaties en uitmaken. Alle fases van een (puber)liefde komen op een informatieve manier voorbij. In korte, begrijpelijke stukjes tekst, met geregeld een Engels woord ertussen, wordt antwoord gegeven op alle vragen die naar boven komen bij een verkering en/of liefde. Zonder te betuttelen of te oordelen! Er wordt uitgegaan van 'ben een weerbare meid in de huidige tijd': ben duidelijk in wat je wel of niet wilt, trap nergens in en durf nee te zeggen! Checklists geven de tienerlezer gauw antwoord op urgente liefdesvragen. Kleine, kleurige tekeningen met veel roze, hartjes en vlindertjes (ver)sieren de pagina’s; het geheel is gedrukt op stevig, wit, glanzend papier. Handzame debuutuitgave die tienermeiden antwoord geeft op veel (hetero-gerichte) vragen die je soms niet gemakkelijk aan je ouder…Lire la suite

Suggestions