Livre
Néerlandais

Het zwarte gif

Daniel Silva (auteur), Angela Knotter (traducteur)
Geheim agent Gabriel Allon, hoofd van de Israe͏̈lische Inlichtingendienst, traint een jonge vrouwelijke arts om te infiltreren in IS en de dader van aanslagen in Parijs en Amsterdam uit te schakelen.
Titre
Het zwarte gif
Auteur
Daniel Silva
Traducteur
Angela Knotter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The black widow
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2017
478 p.
ISBN
9789402700411 (paperback)

Commentaires

Nadat IS in Parijs een zware bom heeft laten ontploffen, overleggen de Franse en Israëlische geheime dienst hoe ze degene die daarvoor verantwoordelijk is te pakken kunnen krijgen. Deze man noemt zich Saladin, verder is niets over hem bekend. De Israëliër Gabriel Allon, het toekomstige hoofd van de geheime dienst, rekruteert de in Frankrijk geboren, maar naar Israël geëmigreerde en vloeiend Arabisch sprekende arts Natalie om haar te transformeren tot een Arabische vrouw en haar het IS-gebied in Syrië in te sturen om deze Saladin uit te schakelen. Voor het zover is, volgt eerst nog een bomaanslag op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Het is een fascinerende thriller van een schrijver die goed is ingevoerd in de politieke toestand van het Midden-Oosten en in de spionagewereld. Het verhaal is geschreven toen IS in opkomst was en de aanslagen in Parijs en Brussel plaatsvonden.

À propos de Daniel Silva

Daniel Eduardo Moreira Silva, né le 8 juin 1985 à Trofa, est un coureur cycliste portugais, membre de l'équipe Rádio Popular-Boavista.

Biographie

En 2009, il remporte le classement final du Grand Prix Liberty Seguros, qui ne figure pas au calendrier de l'UCI cette année-là. Sa première victoire arrive quatre ans plus tard lorsqu'il gagne la première étape du Tour de l'Alentejo. Il perd le maillot de leader le lendemain au profit de Jasper Stuyven. Il perd la tête du classement de la montagne dans la dernière étape, Karel Hník le devance de deux points. Trois mois plus tard, il termine quatrième du championnat national du contre la montre, où Rui Costa est plus d'une minute et demie plus rapide. En 2016, Silva termine sur le podium trois des dix étapes du Tour du Portugal, ce qui lui permet de prendre la troisième place au classement final. …En lire plus sur Wikipedia