Livre
Néerlandais

Spelletjes : van schaken tot poker, leer de spelregels van de populairste spellen ter wereld

Daniel King (auteur)

Spelletjes : van schaken tot poker, leer de spelregels van de populairste spellen ter wereld

Beknopte uitleg en geschiedenis van verschillende bord- en kaartspelen, voorzien van veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Spelletjes : van schaken tot poker, leer de spelregels van de populairste spellen ter wereld
Auteur
Daniel King
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Games
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2003
64 p. : ill.
ISBN
90-257-3690-4

Commentaires

In dit rijk in kleur geïllustreerde boek behandelt de Engelse schaakboekenschrijver King* de spelregels en de geschiedenis van verschillende bord- en kaartspelen. Elk onderdeel wordt ingeleid door een aantal hoofdstukjes over het karakter en de geschiedenis van bord- en kaartspelen. Vervolgens worden beknopt de spelen behandeld. Aan de orde komen voor wat betreft de bordspelen het molenspel, de slimme vos, backgammon, go, schaken, mancala en checkers en voor wat betreft de kaartspelen eerste spelletjes, rummy, cribbage, whist, schoppen, hartenjagen, blackjack en poker. Het taalgebruik is eenvoudig, maar niet speciaal op kinderen gericht, de uitleg is beknopt (bijv. schaken in zes bladzijden waarvan de helft uit illustraties bestaat). De keuze van de spelen verraadt de Engelse herkomst: waarom checkers en niet gewoon dammen en waarom in Nederland minder bekende spelen als cribbage en mancala. Het boek is mooi uitgevoerd met veel afbeeldingen in kleur. Achterin antwoorden bij oefenstell…Lire la suite

À propos de Daniel King

CC BY 2.0 - Image by Adam Raoof from London, UK

Daniel John King est un joueur d'échecs et un journaliste anglais né le 28 août 1963 à Beckenham.

Biographie et carrière

Grand maître international depuis 1989, il a remporté l'open de Sidney en 1988 (ex æquo avec Boris Guelfand), l'open de Genève (Young Masters) en 1990 et le tournoi de Londres en 2003 (mémorial Howard Staunton). Il fut deuxième du tournoi d'échecs de Dortmund en 1988 (victoire de S. Lputian), deuxième du tournoi de Londres 1989 (victoire de Bent Larsen) et deuxième ex æquo du championnat d'échecs de Grande-Bretagne en 1989.

Il a représenté l'Angleterre lors du championnat d'Europe d'échecs des nations de 1989 (au quatrième échiquier).

Publications