Livre
Néerlandais
Als een dertigjarige vrijgezelle vrouw een man ontmoet lijkt hij de ideale schoonzoon. Haar vrienden en familie vallen in ieder geval als een blok voor hem.
Titre
Eeuwig de jouwe
Auteur
Daniel Glattauer
Traducteur
Gerrit Bussink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Ewig Dein
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2014
175 p.
ISBN
9789028425453 (paperback)

Commentaires

In de supermarkt ontmoet Judith, midden dertig en vrijgezel, Hannes. Hij is ook vrijgezel en de droom van alle schoonmoeders. De familie en vrienden van Judith vallen als een blok voor hem. Tot zover lijkt het een gewone liefdesgeschiedenis, maar binnen 20 bladzijden heeft de lezer in de gaten dat er iets niet klopt aan Hannes. De hoofdfiguren worden psychologisch erg knap beschreven, waarbij de humor niet ontbreekt. Soms komen de gedachten van de personages heel dichtbij en herkent men dingen bij zichzelf. De schrijver houdt de spanning er tot het einde goed in. Als lezer begin je te twijfelen aan beide hoofdpersonen. Prachtige psychothriller in de vorm van een spannend liefdesverhaal. Zowel voor mannen als vrouwen een aantrekkelijk boek. De schrijver (1960) is heel bekend in Duitsland. Hij schreef veel romans, waarvan twee een wereldwijde bestseller zijn geworden. Vrij kleine druk.

À propos de Daniel Glattauer

Daniel Glattauer est un écrivain autrichien né à Vienne le 19 mai 1960.

Biographie

Glattauer fait toute sa scolarité à Laaer Berg, dans la grande banlieue sud de Vienne, où il passe son baccalauréat en 1978. Il termine ses études de pédagogie et d'histoire de l'art en 1985. Par la suite il travaille comme journaliste, d'abord pour le journal viennois Die Presse et à partir de 1989 pour le Standard.

Son premier roman Theo und der Rest der Welt ("Théo et le reste du monde") sort en 1997. En 2001 il publie également un recueil de ses articles et éditoriaux, Die Ameisenzählung ("Le comptage des fourmis").

Œuvres

Livres en allemand