DVD
Anglais

Danny Collins

Dan Fogelman (directeur), Theodore Shapiro (compositeur), Ryan Adams (compositeur)

Danny Collins

Dan Fogelman (directeur), Theodore Shapiro (compositeur), Ryan Adams (compositeur)
Een rockzanger die op zijn oude successen teert en een losbandig leven lijdt, komt tot inkeer wanneer hij 45 jaar na dato een brief van John Lennon ontvangt.
Titre
Danny Collins / written and dir. by Dan Fogelman
Directeur
Dan Fogelman
Compositeur
Theodore Shapiro Ryan Adams
Acteur
Al Pacino Annette Bening Jennifer Garner Bobby Cannavale Christopher Plummer
Langue
Anglais
Éditeur
E One, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
ca. 103 min.
Note
Engels gesproken Geïnspireerd door het verhaal van folkzanger Steve Tilston die na 34 ontdekte dat John Lennon hem in 1971 een brief had geschreven Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045245382

Commentaires

Amerikaanse dramedy uit 2015 over een oude succesvolle zanger Danny Collins (Al Pacino) die al decennia op zijn oude successen teert en zich nog lustig wentelt in seks, drugs en rock 'n roll. Op een dag krijgt hij, 45 jaar na dato, een brief van John Lennon. Die had hem in 1971 gehoord en geschreven dat hij een goede muzikant was en dat hij trouw aan zichzelf moest blijven. De brief brengt Collins tot inkeer. Hij stopt met zijn popsterrenleven, wil weer nieuwe muziek schrijven en zoekt toenadering tot zijn verloren zoon Tom (Bobby Cannavale). De zoon is een Jan met de pet met leukemie. Zijn dochtertje heeft ADHD en zijn vrouw is zwanger. Tom staat niet gelijk te trappelen om pa in de armen te sluiten, maar dat blijft natuurlijk niet zo. '(...) een slecht sprookje vermomd als slecht drama, waarin Danny Collins, de prins, het arme gezin komt wakker kussen', zegt Ronald Rovers (Cinema.nl 24-6-'15) en geeft 2 sterren. 'Want hoewel het begin van de film niet onaangenaam is, ontstijgt ook…Lire la suite

À propos de Dan Fogelman

CC BY-SA 2.0 - Image by GabboT

Dan Fogelman est un réalisateur, scénariste et producteur qui travaille principalement pour les studios Disney.

Biographie

Filmographie

Réalisation

  • 2015 : Danny Collins
  • 2018 : Seule la vie... (Life Itself)

Scénariste

  • 2003 : Like Family (1 épisode)
  • 2006 : The 12th Man
  • 2006 : Cars
  • 2007 : Frère Noël
  • 2007 : Lipshitz Saves the World
  • 2008 : Volt, star malgré lui
  • 2010 : Raiponce
  • 2011 : Cars 2
  • 2011 : Crazy, Stupid, Love.
  • 2012 : Maman, j'ai raté ma vie
  • 2012-2014 : The Neighbors (25 épisodes)
  • 2013 : Last Vegas
  • 2014…En lire plus sur Wikipedia