Livre
Néerlandais

Robotjacht

Damien Love (auteur), Maria Postema (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
'Een duistere vijand, een stel enge robots en een held met heerlijk slechte eigenschappen. Ik vond het geweldig!' - John Flanagan (De Grijze Jager)
Als de twaalfjarige Alex een oude tinnen robot van zijn opa krijgt, gebeuren er al snel vreemde dingen. Welke verborgen krachten heeft dit stuk speelgoed en waarom willen een paar mysterieuze figuren het koste wat kost in handen krijgen?
Al
Titre
Robotjacht
Auteur
Damien Love
Traducteur
Maria Postema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Monstrous devices
Éditeur
Amsterdam: Condor, © 2019
328 p.
ISBN
9789492899699 (hardback)

Commentaires

Robotjacht

‘Robotjacht. Pas op als je ‘s nachts klik hoort.’ Deze titel belooft een spannend verhaal. Op de kaft zie je de contouren van een Praagse achtergrond in een nachtelijke sfeer. Een jongen loopt een persoon tegemoet, argwanend achteruit kijkend. Een zwarte schaduw op de achtergrond lijkt het tafereel gade te slaan. Je begint al met een leuk spannend gevoel te lezen en denkt: dit kan nog wel eens een straf boek worden.Echter, na een paar hoofdstukjes moest ik me door het boek heen slepen. Allereerst dacht ik dat het vooral met het verhaal te maken had. Een jongen krijgt een robot opgestuurd van zijn grootvader. Deze jongen, Alex, verzamelt deze speelgoedjes. Zijn grootvader vermeldt in een brief dat het wel een heel speciaal ding is. We worden inderdaad al snel gewaar dat de robot op Alex een vreemd effect geeft. Alex lijkt in de ogen van de robot te verdrinken en krijgt last van momenten dat hij zich niets herinnert. Zo was hij bijvoorbeeld in slaap gevallen tijden…Lire la suite