Het hondje Shailo loopt weg bij zijn gemene baas en sluit vriendschap met de elfjarige Marty. Marty zet alles op alles om de hond te mogen houden
Sujet
Honden
Titre
Shiloh / written for the screen and dir. by Dale Rosenbloom
Directeur
Dale Rosenbloom
Antécédent bibliographique
Phyllis Reynolds Naylor
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, 2002 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1996
Durée
ca. 87 min.
Note
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans en Nederlands Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
7321931362009

Commentaires

Amerikaanse jeugdfilm uit 1997 naar het bekende boek van Phyllis Reynolds Naylor (in het Nederlands 'Een hond voor jezelf'). Een jonge beagle loopt weg bij zijn eigenaar Judd die hem mishandelt en komt terecht bij de elfjarige Marty. Marty is weg van de grappige hond en noemt hem Shailo. Wanneer Shailo terug moet naar zijn echte baas zet Marty samen met zijn vriendinnetje alles op alles om de hond te mogen houden. Een ontroerende, soms spannende film met een schattig hondje.

À propos de Dale Rosenbloom

Dale Rosenbloom, né le 3 juillet 1964, est un producteur, scénariste et réalisateur de cinéma.

Biographie

Filmographie

Comme producteur
  • 1990 : Instant Karma!
  • 1991 : Rebelles (Across the tracks)
  • 1992 : A Woman, Her Men, and Her Futon
  • 1992 : Nails (TV)
  • 1996 : Red Ribbon Blues
  • 1996 : Shaïlo (Shiloh)
  • 1997 : Voisine de cœur (Eight Days a Week)
  • 1998 : Confessions of a Sexist Pig
  • 1999 : Shiloh II (Shiloh 2: Shiloh Season)
  • 2000 : Reckless Indifference
  • 2005 : Learn the Game: The Big Football Game (vidéo)
  • 2006 : Saving Shiloh
Comme scénariste