Livre
Néerlandais

Hoe word je een piraat

Cressida Cowell (auteur), Lia Belt (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Stikkum Stoere Steurkop de Derde is de zoon van een piraat. Hij wil piraat worden maar is helemaal niet zo stoer als zijn vrienden. Daarom gaat hij trainen.
Sujet
Vikingen
Titre
Hoe word je een piraat / geschreven door Stikkum Stoere Steurkop III ; vert. uit het Oudnoors in het Engels door Cressida Cowell
Auteur
Cressida Cowell
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
How to be a pirate
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2011
222 p. : ill.
ISBN
9789022325988 (hardback, Manteau) 9789048808991 (hardback, Moon)

Commentaires

Hoe word je een piraat is het vervolg op het succesvolle Hoe tem je een draak van Cressida Cowell, dat vorig jaar door Dreamworks werd verfilmd. De auteur bouwt verder op het succes en schreef een nieuw verhaal over de klungelige, maar intelligente Viking Stikkum, die een buitenbeentje is tussen alle andere stoere, domme stamleden.
Stikkum Stoere Steurkop de Derde heeft in het vorige boek bewezen dat hij wel wat in zijn mars heeft, waardoor hij respect heeft afgedwongen bij de leden van de Vikingstam, die hem daarvoor omwille van zijn schriele uiterlijk en klungelige vechterskwaliteiten beschimpten en geen opvolger in hem zagen voor zijn vader, het stamhoofd. Dit mooie liedje duurt echter niet lang voor Stikkum, die samen met zijn stoere leeftijdsgenoten een piratentrainingsprogramma tot een goed einde moet brengen, met vakken als Zinloos geweld, Diep beledigen, Spugen en Zwaardvechten op zee. Dit laatste vak brengt hem al vanaf het eerste hoofdstuk in de problemen…Lire la suite
De Vikingheld, Stikkum Stoere Steurkop III, vergezeld door zijn ongehoorzame draakje Tandloos, ‘beschrijft’ het wel en wee in zijn zeeavontuur om piraat te worden. Hij volgt, samen met vriend Vissepoot, het Piratentrainingsprogramma op het eiland Burk en moet hiervoor diverse (zwaard)gevechten leveren en moeilijke tijden doorstaan. Tegenslag ondervindt hij vooral van Alvin, een arme, maar eerlijke boer. Een fantasierijk, lekker doorlezend verhaal, met korte, duidelijk aangegeven hoofdstukken. Het kleurige omslag en de toepasselijke illustraties van de schrijfster maken dat het boek met plezier ingekeken zal worden. Goede woord- en zinsopbouw in begrijpelijk Nederlands. De tekst wordt verduidelijkt door verschillende lettertypes om acties als schreeuwen en roepen te benadrukken. In 2010 verscheen van deze schrijfster het tevens verfilmde boek 'Hoe tem je een draak?'* over dezelfde dappere Viking. Vanaf ca. 9 jaar.

Hoe word je een piraat

Stikkum Stoere Steurkop de Derde, zoon van de vikinghoofdman van de Stam van de Harige Hufters, is ervan overtuigd dat je een geheimzinnige kist waarop staat 'niet openen' maar beter gesloten laat. De andere leden van zijn stam vinden dat flauwekul, maar wanneer ze de kist toch openen, beginnen de problemen. In de kist zit Alvin, die beweert een arme maar eerlijke boer te zijn, maar in werkelijkheid de aanvoerder van een stel verschrikkelijke vikings is. Hij leidt een expeditie naar de schat van Grimbaard de Gruwelijke die op Doodskoppeneiland begraven zou zijn. Alleen de echte erfgenaam van Grimbaard kan die vinden. Is Stikkum dapper genoeg en kan hij bewijzen dat hij de enige ware erfgenaam is van Grimbaard de Gruwelijke? Zal hij erin slagen een piraat te worden, onverschrokken en onverslaanbaar?
Dit geestige boek is een waardig vervolg op ‘Hoe tem je een draak?’ Stikkum is een beetje het buitenbeentje van de vikingstam waar hij opgroeit. Hij is de zoon van de hoofdman, maar w…Lire la suite

À propos de Cressida Cowell

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Cressida Cowell est une auteure britannique de livres pour enfants, née le 15 avril 1966 à Londres.

Elle est connue pour la série de romans Comment dresser votre dragon (en), qui a été adaptée en film d'animation en 2010 par DreamWorks Animation sous le titre Dragons.

Biographie

Elle est la fille de Michael Hare (2e vicomte Blakenham).

Œuvres

Série Harold et les Dragons

  1. Comment dresser votre dragon ?, J'ai lu, 2004 ((en) En lire plus sur Wikipedia