Livre
Néerlandais

Drie keer kloppen

Cressida Cowell (auteur), Lia Belt (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Wish (13) en Xar (13) zijn op zoek naar het laatste ingrediënt voor de krachtige toverspreuk die de Koningheks moet verslaan. Daarvoor moeten zij vier schubben hebben van een angstaanjagend monster, Nuckalavee. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Magie
Titre
Drie keer kloppen
Auteur
Cressida Cowell
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Knock three times
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
395 p. : ill.
ISBN
9789024588497 (hardback)

Commentaires

Ondanks forse tegenwerking van hun ouders zijn Wish (13) en Xar (13) vastbesloten de heksen te verslaan die door hun toedoen bevrijd werden en aan kracht winnen. Zij reizen op een vliegende deur, vergezeld door Bodkin en hun magische dieren- en elvenvriendjes, op zoek naar de laatste ingrediënten voor de antiheksen-toverspreuk. Opgejaagd door Krijgers, Magiërs en scherpe heksenklauwen wacht hen nog een onmogelijke opdracht: zij hebben vier schubben nodig van de angstaanjagende Nuckalavee. Ondertussen aast de Koningheks op de Magie-die-werkt-op-ijzer. Het derde deel van deze serie, na 'De heksenval'*, is opnieuw een geslaagde combinatie van actie, magie, avontuur en spanning, verweven met humor en reflectie. De originele schrijfstijl, de vele krasserige, dynamische zwart-wittekeningen (van de auteur) die door het hele boek staan en de handgeschreven uitlatingen versterken de sfeer van verwachting. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen, verdeeld in hoofdstukken. Ondanks dat er regelma…Lire la suite

À propos de Cressida Cowell

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Cressida Cowell est une auteure britannique de livres pour enfants, née le 15 avril 1966 à Londres.

Elle est connue pour la série de romans Comment dresser votre dragon (en), qui a été adaptée en film d'animation en 2010 par DreamWorks Animation sous le titre Dragons.

Biographie

Elle est la fille de Michael Hare (2e vicomte Blakenham).

Œuvres

Série Harold et les Dragons

  1. Comment dresser votre dragon ?, J'ai lu, 2004 ((en) En lire plus sur Wikipedia