Livre
Néerlandais

Dit konijn is van Trijntje Baas

Cressida Cowell (auteur), Neal Layton (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Trijntje Baas' knuffelkonijn is niet te koop. Zelfs niet voor Koningin Gloriana. En zelfs niet in ruil voor al het speelgoed in de hele wereld. Prentenboek met kleurenillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Knuffels
Titre
Dit konijn is van Trijntje Baas
Auteur
Cressida Cowell
Dessinateur
Neal Layton
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
That rabbit belongs to Emily Brown
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luister, 2010
[30] p. : ill.
ISBN
9789077867419 (hardback)

Commentaires

Trijntje Baas en haar knuffel Willem beleven elke dag fantastische avonturen samen. Ze gaan op zoek naar buitenaardse wezens, rijden op een motor door de woestijn, gaan diepzeeduiken bij het Grote Barrière Rif of klimmen in het regenwoud van de Amazone. Steeds weer worden ze gestoord door de afgezanten van Hare Zeer Koninklijke Hoogheid Koningin Gloriana de Derde, die konijn Willem willen meenemen in ruil voor een boel nieuw speelgoed. Maar Willem is niet te koop, en op een nacht komt het leger hem stelen. Trijntje is woedend. Ze gaat op pad om haar konijn terug te halen. Het verhaal van Trijntje Baas en haar konijn zit eenvoudig, maar heel doeltreffend in elkaar. De lijn tussen werkelijkheid en fantasie wordt meermaals overschreden, maar op een manier die voor kinderen heel natuurlijk blijft en zonder problemen gevolgd kan worden. De paginagrote prenten in dit prentenboek in oblong formaat bevatten een variatie van technieken en zijn bijzonder inspirerend. Mooie combinatie van tekst …Lire la suite

À propos de Cressida Cowell

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Cressida Cowell est une auteure britannique de livres pour enfants, née le 15 avril 1966 à Londres.

Elle est connue pour la série de romans Comment dresser votre dragon (en), qui a été adaptée en film d'animation en 2010 par DreamWorks Animation sous le titre Dragons.

Biographie

Elle est la fille de Michael Hare (2e vicomte Blakenham).

Œuvres

Série Harold et les Dragons

  1. Comment dresser votre dragon ?, J'ai lu, 2004 ((en) En lire plus sur Wikipedia