Livre
Néerlandais

Pans labyrint : het labyrint van de Faun

Cornelia Funke (auteur), Guillermo Del Toro (auteur), Esther Ottens (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
In het bos bij het huis van haar stiefvader, een wrede kapitein in het Spaanse leger, ontmoet Ofelia (13) een faun. Hij beweert dat Ofelia de verdwenen prinses is van een onderwerelds rijk. Ofelia krijgt drie opdrachten om dit te bewijzen. Zal ze die kunnen uitvoeren? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Pans labyrint : het labyrint van de Faun
Auteur
Cornelia Funke Guillermo Del Toro
Traducteur
Esther Ottens
Dessinateur
Allen Williams
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pan's labyrinth, the labyrinth of the Faun
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019
260 p. : ill.
Note
Op verzoek van filmmaker Guillermo del Toro bewerkte Cornelia Funke het verhaal van de beroemde film Pan's Labyrinth tot een indringende en adembenemende YA fantasy-roman.
ISBN
9789045123523 (paperback)

Commentaires

1944, Spanje. De 13-jarige Ofelia is met haar hoogzwangere moeder op weg naar haar nieuwe vader. Hij is een wrede kapitein in het Spaanse leger, die jaagt op rebellen in het bos. Onderweg ziet Ofelia een fee. Als ze ’s nachts bij haar moeder slaapt, komt de fee terug en lokt haar mee naar een labyrint in het bos. Daar ontmoet ze een faun die beweert dat Ofelia de verdwenen prinses van een onderwerelds rijk is. Ofelia krijgt drie opdrachten om te bewijzen dat dit zo is. Zal ze de opdrachten kunnen uitvoeren? Dit indrukwekkende verhaal is gebaseerd op de beroemde film 'Pan’s Labyrinth' van Guillermo del Toro. Op verzoek van de regisseur bewerkte Cornelia Funke het verhaal van de film tot een jongerenroman. Ze schrijft in prachtige, bloemrijke taal die goed past bij het sprookjesachtige thema. De sprookjesachtige hoofdstukken worden afgewisseld door harde, wrede oorlogshandelingen Na enkele korte hoofdstukken volgt telkens een intermezzo dat speelt in het verleden, soms over het rijk in …Lire la suite

À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titre.

Elle a deux enfants, Anna et Ben, et vit actuellement à Los Angeles (États-Unis).

RécompensesEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions