Livre
Néerlandais

Nieuwe avonturen van de wilde kippen club

Cornelia Funke (auteur), Esther Ottens (traducteur)

Nieuwe avonturen van de wilde kippen club

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Bundeling van twee eerder verschenen verhalen. In deel een komen de meiden in actie als Sprotjes oma haar kippen wil laten slachten. In deel twee gaan de meiden op ponykamp en bloeit er een romance op.
Contient
Titre
Nieuwe avonturen van de wilde kippen club
Auteur
Cornelia Funke
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2012
459 p.
ISBN
9789045113364 (hardback)

Commentaires

Nieuwe avonturen van de wilde kippenclub bundelt het eerder verschenen derde en vierde deel in de reeks van Cornelia Funke. De Wilde Kippenclub is een club van vijf meiden uit dezelfde klas die iets met kippen hebben. Omdat Sprotjes oma van plan is haar kippen te laten slachten, slaat Sprotje alarm. Er moet een plan worden bedacht om de kippen te redden. De Wilde Kippen vatten het idee op om oma's kippen te ontvoeren, maar daarvoor hebben ze hulp nodig, en die zoeken ze bij een clubje van vier jongens uit hun klas, de Pygmeeën. Het reddingsplan slaagt en de kippen krijgen een veilig onderdak in een schuurtje dat bij de caravan staat die de Wilde Kippen als clubhuis gebruiken. Rond deze kern van het verhaal ontwikkelen zich tal van grotere en kleinere drama's. Zo is er de boomhut van de jongens, met veel zorg opgebouwd en voor een van hen, Willem, bijna zijn tweede thuis. Het bos waarin die staat, wordt omgekapt en de Pygmeeën moeten hun dierbare hut afbreken. Voor Willem is dat…Lire la suite
Bundeling van het derde en vierde deel uit de serie 'De Wilde Kippen Club'*. De club is opgericht door Sprotje (Charlotte) en bestaat uit vijf meiden. In 'Groot alarm' geeft Sprotje groot vossenalarm af, wat een zaak betekent van leven of dood: oma wil haar vijftien kippen slachten. De club kan niet anders dan oma's kippen in veiligheid brengen, waarvoor ze dan wel de hulp moeten vragen van de Pygmeeën, een jongensclub met vier leden. In 'De hemel op aarde' gaan de leden van de Wilde Kippen Club een week met vakantie naar een manege. Plotseling duikt daar ook de jongensclub De Pygmeeën op, zodat er weer allerlei onverwachte dingen gebeuren. Het boek leest vlot als een meidenverhaal, maar heeft meer diepgang door de moeizame relatie van Sprotje met haar oma, haar instabiele situatie thuis en haar vriendinnen met ook elk hun eigen problemen. Liefdesperikelen en paarden zijn onderwerpen waarvan vooral meisjes smullen, maar het culturele aspect wordt ook niet vergeten, doordat enkele club…Lire la suite

À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titre.

Elle a deux enfants, Anna et Ben, et vit actuellement à Los Angeles (États-Unis).

RécompensesEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions