Livre
Néerlandais

Meer avonturen van De Wilde Kippen Club

Cornelia Funke (auteur), Esther Ottens (traducteur)

Meer avonturen van De Wilde Kippen Club

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Bundeling van de laatste twee delen van De Wilde Kippen Club. De liefdesperikelen zijn niet van de lucht: liefde tussen Sprotje en Fred, een weekendliefde van Roos en Lisa wordt betrapt terwijl ze staat te zoenen. Vanaf ca. 10 jaar.
Contient
Titre
Meer avonturen van De Wilde Kippen Club
Auteur
Cornelia Funke
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2013
377 p. : ill.
ISBN
9789045114736 (hardback)

Commentaires

Bundeling van het vijfde en zesde deel uit de serie 'De Wilde Kippen Club'*. In beide delen zijn de liefdesperikelen niet van de lucht: liefde tussen Sprotje en Fred, lesbische liefde tussen Lisa en Margot, de weekendliefde van Roos, liefde tussen de moeder van Sprotje en haar (mogelijke) tweede man en liefde tussen de moeder van Sprotje en haar eerste man, die opeens weer op de stoep staat. De liefdesavonturen wisselen zich in een hoog tempo af. Natuurlijk spelen de andere leden van de Wilde Kippen Club en de jongens van de Pygmeeën-club ook een belangrijke rol. Vanaf de eerste bladzijde lukt het de auteur om de lezer mee te nemen in de avontuurlijke, dagelijkse beslommeringen van een aantal tienermeiden. Vertaald in mooi Nederlands, met oog voor details en voor gevoelens, die als vanzelfsprekend, herkenbaar beschreven worden. De bekende auteur heeft de hoofdfiguren in het boek laten opgroeien en ouder laten worden; net als in het echte leven. Mooie opzet naar nieuwe avonturen van Sp…Lire la suite

À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Ses livres ont été traduits dans 37 langues et elle a vendu 26 millions de livres dans le monde. Elle est parfois surnommée la "J.K. Rowling allemande".

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titre.

Elle a de…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions